Waar is avocado olie goed voor?

Waar is avocado olie goed voor?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Bent u geïnteresseerd in het gebruik van verschillende oliën? In deze blog wordt namelijk aandacht besteed aan het goed verzorgen van je huid middels oliën. Avocado olie is één van de vele middelen die gebruikt worden bij het verzorgen van je huid, maar de olie heeft ook vele andere kwaliteiten. In deze blog wordt meer duidelijkheid gegeven wat avocado olie doet voor je huid en we geven je meer inzicht in de veelzijdigheid van de avocado olie.

Wat is avocado olie?

Avocado olie is een eetbare olie die wordt gewonnen uit het vruchtvlees van avocado's, de vrucht van Persea americana. Met koude persing wordt de olie uit de avocado pitten geperst. De avocado olie heeft een milde en natuurlijke geur en is wat stroperig en geel van kleur. De avocado olie behoort tot de niet-drogende oliën, wat betekent dat de olie een laagje op de huid achterlaat. Avocado-olie bestaat voor 70% uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren, 20% uit verzadigde vetzuren en 10% uit meervoudig onverzadigde vetzuren.

Avocado olie voor de huid

Avocado olie leent zich ideaal voor huidverzorging van onder andere het gezicht. De olie is namelijk rijk aan vitamine A en wordt gezien als een gezond product. Producten met deze vitamine leveren een bijdrage aan het behoud van een normale huid en worden daarom als belangrijk beschouwd voor de huid. De olie voedt, hydrateert en verzacht de huid op natuurlijke wijze. De avocado olie is ook te gebruiken voor maskers en massages. 

Koken met avocado olie

Avocado olie is een veelzijdig product wat ook gebruikt kan worden om lekkere gerechten te koken. De olie is zeer geschikt om mee te koken door de zachte smaak en het hoge verbrandingspunt. Avocado olie kan worden gebruikt om bijvoorbeeld salades, dressings, mayonaise en marinades te maken. Bijkomend voordeel van de avocado olie is dat onder andere groente en fruit beter kunnen worden opgenomen. Door het hoge oliezuurgehalte kan je lichaam namelijk beter carotenoïden opnemen en verwerken.

Avocado olie voor gezonde haren

Avocado olie is een krachtige bron van omega-rijke oliën en antioxidanten voor gezond haar. Het bestaat voornamelijk uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren, die vocht vasthouden en breuken gladstrijken. De olie kan je op de hoofdhuid aanbrengen zonder je zorgen te maken over opbouw, je haar verzwaren of het verstoppen van je poriën.

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op jouw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Nico Arts calendar_today Geplaatst op:

Is de avocado olie uit de pit of uit de pulp geperst.? Dit is voor mij erg belangrijk! grt. Nico.

question_answer Klantenservice van Broeders calendar_today Geplaatst op:
Beste , Avocado olie wordt van dit merk bijv. uit de pulp gehaald. Niet uit de pit. https://www.broedersgezondheidswinkel.nl/p/avocado-olie-extra-virgin-250ml?sqr=mattisson%20avo
Met vriendelijke groet,

Klantenservice van Broeders

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing