6 bekende superfoods

6 bekende superfoods

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

In Nederland zijn er verschillende voedingstrends gaande, één daarvan is de superfoodtrend. Superfoods zijn natuurlijke voedingsmiddelen waarvan wordt gezegd dat ze een positief effect hebben op de gezondheid en dat de voeding rijk is aan magnesium, echter is dit over het algemeen nog niet wetenschappelijk bewezen. Toch gebruikt een groot gedeelte van de Nederlanders één of meerdere superfoods. Voorbeelden van superfoods zijn Gojibessen, Chiazaad, Lijnzaad, Hennepzaad, Cacaobonen en Tarwegras. Over het algemeen worden producten als vette vis, knoflook en rode druiven ook als superfoods gezien. In deze blog wordt informatie verschaft over 6 bekende superfoods.

Superfood zaden 

Zaden is één van de producten die onder de categorie superfoods valt. Zaden bevatten verschillende belangrijke stoffen om een plant te laten groeien, hierdoor zijn deze zaden ook uiterst voedzaam. Zaden bevatten onder andere onverzadigde vetten, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Chiazaad, Lijnzaad en Hennepzaad zijn voorbeelden van zaden die als superfood worden gezien. In Chiazaad en Lijnzaad zitten veel bronnen van vezels en omega-3-vetten. Hennepzaad is weer een goede bron van vegetarisch eiwit.

Cacao

Cacao komt van de Theobroma cacao boom, wat ‘’het voedsel van de goden’’ betekent. Cacao is het zoete en directe product van deze boom. Cacao is een belangrijke bron van magnesium, één van de stoffen die wel eens wordt vergeten bij een gemiddeld dieet. Daarnaast is het een bron van allerlei andere mineralen en vitaminen.

Spirulina

Spirulina valt onder de blauwgroene algen en is verkrijgbaar in een groene poeder. Spirulina is een klein spiraalvormig algje. De alg leeft in mineraalrijke meren-en wateren en er bestaat er zowel blauwe als groene spirulina. Spirulina is rijk aan verschillende vitamine, zoals vitamine A en C. Daarnaast beschikt Spirulina over verschillende mineralen, zoals calcium, ijzer en magnesium.

Kurkuma

Kurkuma is één van de superfoods van nu. Het is een specerij die curcumine bevat, wat een antioxidant is voor je lichaam. De Kurkuma wordt uit de wortel van de Curcuma longa gehaald en wordt onder andere gebruikt in kerrie. Studies wijzen tal van positieve eigenschappen aan, echter is nog niet elk effect wetenschappelijk bewezen. 

Gojibessen

Gojibessen zijn kleine besjes die in gedroogde vorm als superfood worden verkocht. De Gojibes is voornamelijk populair in de traditionele Chinese geneeskunde. De bes is een goede bron van calcium en ijzer en ze zijn bovendien rijk aan vitamine C en vezels.

Tarwegras

Tarwegras bestaat uit gekiemde tarwekorrels. Tarwegras beschikt over een unieke samenstelling met verschillende stoffen die ons lichaam nodig heeft om goed en gezond te blijven functioneren. Het gras wordt geoogst en geperst en staat bol van verschillende vitaminen en mineralen die ons lichaam goed kan gebruiken. Van het tarwegras kan bijvoorbeeld een groene sap worden gemaakt.

Bent u geïnteresseerd geraakt in superfoods of wil u meer weten over het onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing