Welke voeding voor mijn baby?

Welke voeding voor mijn baby?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Verschillende soorten flesjes, potjes en andere vormen van voeding, wij hebben het hier natuurlijk over babyvoeding. Nederland staat bekend om haar ruime keuze aan babyvoeding en daarnaast om de goede kwaliteit van de babyvoeding, maar welke voeding past het beste bij uw kind? In deze blog wordt duidelijkheid gegeven over welke babyvoeding het best kan worden gebruikt en na hoeveel maanden een baby andere voeding nodig heeft.

Welke voeding mag een pasgeboren baby?

Een pasgeboren baby heeft genoeg aan borstvoeding of flesvoeding. Het is aan te raden om nog geen koemelk te geven aan een pasgeboren baby, het advies is om dit uit te stellen totdat een kind één jaar oud is. Borstvoeding en flesvoeding is beter afgestemd op de behoefte van de baby, zo bevat het minder zout, minder eiwitten en meer goede vetten. Belangrijk om te weten is dat flesvoeding moet voldoen aan de eisen van de wet, er zal dus weinig verschil zitten in flesvoeding voor baby’s van 0 tot 6 maanden.

Welke voeding mag een baby van 6 maanden?

Een baby tussen de 4 en 6 maanden mag voor het eerst vast voedsel eten. Vanaf de 6 maanden wordt het vast voedsel steeds meer uitgebreid, ook al blijft de borstvoeding of flesvoeding een belangrijke voedselbron. Voorbeelden van vast voedsel wat een baby van 6 maanden mag hebben zijn onder andere:

  • Babypotjes van 6 tot 10 maanden, deze zijn vaak mild van smaak en de structuur is glad
  • Fruit ( appel, banaan, peer en perzik)
  • Groenten ( broccoli, andijvie, bietjes en spinazie)
  • Pasta, rijst, brood en aardappel

Goed broodbeleg voor een baby van 6 maanden is onder andere jam en pindakaas, deze producten mogen geen toevoegingen bevatten. Daarnaast is appelstroop ook een mogelijkheid. Vanaf de 10 maanden mogen ook magere vleeswaren, zoals kipfilet en ham worden gebruikt als beleg.

Welke voeding mag een baby van één jaar?

Een baby van één jaar oud mag met de pot mee eten. Dit wil zeggen dat een baby van één jaar oud alles mag eten op een paar uitzonderingen na. Zo kunnen er schadelijke bacteriën zitten in bijvoorbeeld rauwe vis of rauw vlees. Daarnaast is het aan te raden op te passen met producten waarin veel zout zit. Voor baby’s van één jaar oud worden ook andere potjes babyvoeding voorgeschreven. Zo zijn deze potjes wat sterker van smaak en hebben ze ook meer structuur vergeleken met babyvoeding voor baby’s tussen de 6 en 12 maanden.

Heb je nog vragen over babyvoeding of andere producten? Stel ons deze op onze website, reageer op de blog of kom eens langs in onze winkel.
 

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing