Ervaringen koolhydraatarm dieet

Ervaringen koolhydraatarm dieet

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Zoals wij al eerder geschreven hebben zijn koolhydraatarme diëten ontzettend populair geworden. De een doet het om af te vallen, de ander om diabetes te bestrijden en er zijn ook mensen die het dieet volgen om met de laatste trends mee te gaan. Maar wat voor resultaten kun je behalen met dit dieet? Luister eens naar de koolhydraatarme dieet ervaringen van anderen!

Resultaten koolhydraatarm dieet

Koolhydraten zijn een van de belangrijkste energiebronnen voor ons lichaam. Wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt is het belangrijk dat je lichaam over een vervangende energiebron kan beschikken. Vaak worden eiwitten als vervanging gegeten. Het voordeel van meer eiwitten eten is dat je langer ‘vol’ zit en je spiermassa behouden blijft. Omdat je langer vol zit krijg je minder calorieën binnen en wanneer je lichaam minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt, val je af. Een koolhydraatarm dieet kan ook aantrekkelijk zijn voor diabetespatiënten die hun bloedsuikerspiegel onder controle willen krijgen. Koolhydraten zorgen namelijk voor flinke schommelingen in de bloedsuikerspiegel.

Afvallen 

Wat kilo’s afvallen en zich fitter voelen. Dat was het doel van Kayleigh (42) toen ze begon met een koolhydraatarm dieet. “Een jaar geleden woog ik 77 kilo en zat ik niet lekker in mijn vel. Ik was te zwaar, had een slechte conditie en wanneer ik afviel kwam dat er binnen een paar maanden weer bij.” Een vriendin van Kayleigh vertelde haar over een koolhydraatarm dieet en ze dacht ‘waarom niet?’. “Dat het zo’n succes zou zijn had ik nooit verwacht! Ik kon gezond én lekker eten en een jaar later ben ik 10 kilo lichter. Zelfs bewegen gaat me makkelijker af dan in de jaren hiervoor. Ik voel me zoveel beter en raad dit iedereen aan.”

Diabetes

Gerard (66) moest jarenlang medicijnen nemen omdat hij last had van diabetes type 2. Voordat hij een koolhydraatarm dieet volgde woog hij 124 kilo en telkens weer mislukten zijn pogingen om af te vallen. Via sociale media kwam hij in aanraking met een koolhydraatarm dieet en hij besloot een poging te wagen. “Ik begon met koolhydraatarme weekmenu’s en vond het direct geweldig! Het eten smaakte heerlijk en tegelijkertijd had ik steeds het idee dat ik vol zat.” Anderhalf jaar later is Gerard 35 kilo kwijt en weegt hij nog maar 89 kilo. Dat was echter niet het belangrijkste voordeel. “Mijn bloedsuikerwaardes daalden ontzettend snel en ik mocht langzaam afbouwen met het gebruik van medicijnen. Ik voel me zo veel fitter dan voorheen, geweldig!”

Vragen?

Heb je nog vragen over ervaringen van een koolhydraatarm dieet of andere zaken? Stel ons deze op onze website, reageer op de blog of kom eens langs in onze winkel.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing