Kokosolie gezond?

Kokosolie gezond?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Aan kokosolie worden veel positieve gezondheidseffecten toegeschreven. Zo zou het gebruik van kokosolie kunnen helpen bij het afvallen, het verbeteren van je hersenfunctie, het doden van bacteriën, virussen en schimmels en je haar en huid beschermen. Maar hoe komt het dat deze olie als gezond wordt beschouwd?

Kokosolie afvallen

Allereerst zou het gebruik van kokosolie je kunnen helpen met afvallen omdat het de vetverbranding kan stimuleren en je hongergevoel verminderen. Soms wordt er beweerd dat kokosolie ongezond zou zijn omdat het net als vlees, eieren en kaas veel verzadigde vetten bevat. De vetten in kokosolie bestaan echter uit kortere moleculen dan het vet uit de eerdergenoemde producten. Voor het verteren van die kortere moleculen hoeft het lichaam geen gebruik te maken van gal en enzymen en hierdoor worden de vetten eerder opgenomen in je darmen. Die kortere vetzuren zouden er ook voor zorgen dat je vetverbranding gestimuleerd wordt en je minder honger hebt. Je zou minder honger hebben omdat bij het verteren van kokosolie ketolichamen vrijkomen en die ketolichamen je honger stillen.
 
Wil je deze mogelijke positieve effecten ervaren? Bak je voedsel eens in kokosolie in plaats van in olijf- of zonnebloemolie of neem dagelijks een capsule met kokosolie. Hier moet echter wel aan toegevoegd worden dat het belangrijk is gezond en gevarieerd te eten. Kokosolie kan je hierbij helpen, maar variatie is het allerbelangrijkst.

Kokosolie huid

Daarnaast zou kokosolie je huid en haar hydrateren en beschermen. Naast het nuttigen van kokosolie, kun je het middel immers ook als huid- of haarmasker gebruiken. Wanneer je de olie op deze manier gebruikt kan het je droge haar en huid hydrateren én beschermen tegen schadelijke UV-straling. Heb je last van een vette huid of acne? Wees dan voorzichtig met het gebruik van kokosolie op je huid. De vetzuren in kokosolie kunnen er in dat geval voor zorgen dat je poriën verstopt raken.

Vragen?

Heb je nog vragen over kokosolie of andere zaken? Stel ons deze op onze website, reageer op de blog of kom eens langs in onze winkel.
 

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Maartje Glerum calendar_today Geplaatst op:

Is cocosolie slecht voor cholesterol?

question_answer Klantenservice van Broeders calendar_today Geplaatst op:
Beste , Dat blijft altijd de eeuwige discussie helaas. Kokosolie is een verzadigd vet, maar ook verzadigd vet is erg belangrijk. Kokosolie is een middenlange ketenvetzuur die door het lichaam goed is af te breken. Ook is het geheel plantaardig. In onze ogen dus zeker een mooi en gezond product! Voordeel is ook de vele toepassingen van dit product.
Met vriendelijke groet,

Klantenservice van Broeders

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing