Beste zonnebrand?

Beste zonnebrand?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

De zomer is bijna in aantocht en hopelijk gaat dit gepaard met een hoop zonnestralen. Uiteraard is het fijn om te genieten van de zon, maar het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je gewapend bent tegen die felle straling. Dat doe je natuurlijk met zonnebrand! Zonnebrand komt voor in allerlei vormen zoals crème, spray of lotion. Wij kiezen voor de natuurlijke versies van zonnebrand.

Beste zonnebrand voor jou en de natuur

Het belang van zonnebrand is inmiddels bij iedereen wel bekend. Het voorkomt immers verbranding van de huid en gaat daarnaast ook veroudering tegen. Er kleven echter ook nadelen aan zonnebrand en dat zijn de chemische stoffen die de producten vaak bevatten. Chemische stoffen die schadelijk zijn voor de huid, maar ook zeker voor de zee. Wil je de beste zonnebrand voor jezelf en voor de natuur? Kies dan voor natuurlijke zonnebrand.

Maar wat is dan natuurlijke zonnebrand?

Natuurlijke zonnebrand zijn producten die geen chemische maar juist minerale filters zoals titanium dioxide en/of zink oxide bevatten. Zonnebrand met chemische filters kunnen je hormoonhuishouding verstoren en de werking van de schildklier en voortplantingsorganen negatief beïnvloeden. Een mineraal filter vormt een laag op de huid die het zonlicht weerkaatst en op deze manier je huid beschermt tegen de schadelijke effecten van de zon.

Waar let ik op bij het kiezen van de beste natuurlijke zonnebrandcrème?

Er bestaan veel verschillende soorten natuurlijke zonnebrand en daaruit kiezen is lastig. Om je keuze een stukje gemakkelijker te maken, hebben we een aantal zaken op een rij gezet waarop je moet letten bij het kiezen van zonnebrand:

Kies voor minerale filters van titanium dioxide en zink oxide die bestaan uit non-nano deeltjes. Non-nano deeltjes zijn groter dan nano deeltjes en penetreren de huid niet, maar blijven juist op de huid liggen. Hierdoor is de kans op huidirritatie kleiner.
Ga voor smeerbare producten als zonnebrandcrèmes in plaats van sprays. Sprays bevatten meer titanium en zink oxide deeltjes en bij het sprayen kun je deze inademen.
Koop zonnebrand met beschermingsfactor SPF 30 die je beschermt tegen zowel UVA als UVB straling. Een hogere SPF factor beschermt dan wel langer tegen UVB straling maar juist minder tegen UVA straling. Tegen beide is het belangrijk om je te beschermen want B straling zorgt voor verbranding en A straling leidt tot veroudering. Balans is het sleutelwoord.

Vragen?

Heb je nog vragen over de beste zonnebrand of andere zaken? Stel ons deze op onze website, reageer op de blog of kom eens langs in onze winkel.
 

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing