Darmkrampjes? Help je baby ontspannen

Darmkrampjes? Help je baby ontspannen

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Iedereen heeft wel eens last van buikkrampen, zo ook je baby. Baby’s kunnen de eerste maanden van hun leven vrij veel last van hebben van darmkrampjes omdat hun maagdarmstelsel nog niet helemaal ontwikkeld is. Vaak is er niets ernstigs aan de hand, maar kan het wel vervelend zijn omdat de baby er heel onrustig van wordt. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de klachten van de baby te verminderen.

Wanneer baby’s last hebben van buikkrampjes komt dat door het samentrekken van de spieren in de buik- of darmwand tijdens of vlak na het voeden. Of je baby last heeft van krampjes is te herkennen aan het gedrag van de kleine. Zo zijn ze vaak onrustig en huilen ze hevig, ballen ze hun vuistjes en trappelen en schoppen ze met hun beentjes. Daarnaast laten baby’s veel scheetjes wanneer ze last hebben van krampjes.

Wat te doen bij baby krampjes?

Baby’s hebben vaak darmkrampjes omdat hun maagdarmstelsel nog niet helemaal ontwikkeld is en de baby moet wennen aan ‘echte’ voeding. Het kan een aantal maanden duren voordat je kindje hieraan gewend is en tot die tijd is het vooral belangrijk om je baby te laten ontspannen. Dat kun je bijvoorbeeld op de volgende manieren doen:

•    Geef je baby een warm bad of leg een kersenpitzakje op zijn buik. De warmte helpt de baby ontspannen.
•    Masseer zachtjes met warme handen de buik van je baby.
•    Fiets met zijn benen in de lucht. Net als bij het masseren helpt de ronddraaiende beweging de buik te ontspannen.
•    Leid je baby af met behulp van geluid of beweging. Dit kun je doen door het zingen van een liedje of hem zachtjes heen en weer te
     schommelen.
•    Baker je baby van de schouders tot zijn beentjes in met een doek. Hier wordt je kindje rustig van.
•    Ga een stukje wandelen waarbij je je baby in een draagdoek draagt. Je lichaamswarmte en het zachtjes bewegen kunnen hem rustig maken.
•    Leg de baby met zijn of haar buik op je onderarm waarbij je de buik met je hand ondersteunt. Veel baby’s met buikkrampjes worden hier
     rustig van.

Vragen?

Heb je nog vragen over baby buikkrampjes of andere zaken? Stel ons deze op onze website, reageer op de blog of kom eens langs in onze winkel.
 

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing