Bacterie als grootste boosdoener bij maagzweer

Bacterie als grootste boosdoener bij maagzweer

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Wanneer je hevige buikklachten ervaart kan het zijn dat je last hebt van een maagzweer. Een maagzweer is een wond in het slijmvlies van de maag of darmen. Ondanks wat de naam doet vermoeden, komt een maagzweer vaker voor aan het begin van de twaalfvingerige darm dan in de maag zelf. Maar hoe herken je een maagzweer eigenlijk en misschien nóg wel belangrijker: hoe kom je ervan af?

Symptomen maagzweer

Een maagzweer is te herkennen aan de volgende symptomen:

•    Een naar of pijnlijk gevoel aan de bovenkant van de buik waarbij de pijn het hevigst is in de nachtelijke uren en vermindert na het eten.
•    Brandend maagzuur
•    (Zure) oprispingen
•    Misselijkheid
•    Overgeven

Wanneer je ontlasting zwart is en een teerachtige structuur heeft of er bloed bij je braaksel zit, kan het zijn dat de maagzweer zo hevig is dat deze een maagbloeding heeft veroorzaakt. Om vast te stellen of je daadwerkelijk last hebt van een maagzweer of -bloeding, bekijkt een arts met behulp van een endoscopie de binnenkant van je maag. Bovendien kan hij of zij er ook voor kiezen om een biopsie te doen om het weefsel te laten onderzoeken.

Maagzweer behandeling

Stel je voor dat een arts een maagzweer bij je heeft vastgesteld, dan rest de vraag: hoe nu verder? Hoe een maagzweer behandeld wordt hangt af van de oorzaak van de zweer. In de meeste gevallen wordt een maagzweer veroorzaakt door een bacterie: de Helicobacter pylori-bacterie. Een andere oorzaak kan het slikken van ontstekingsremmende medicijnen als ibuprofen of diclofenac zijn. 

Vragen?

Heb je nog vragen over maagzweer en ben je op zoek naar natuurlijke middelen om dit te verhelpen, stel ons deze op onze website, reageer op de blog of kom eens langs in onze winkel.

 

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing