Begin het jaar goed met de Overstapweken

Begin het jaar goed met de Overstapweken

Heb jij duurzame en groene voornemens voor het nieuwe jaar? Kiezen voor biologisch betekent rekening houden met natuur en dier, geen chemische toevoegingen in je eten en groenten en fruit op je bord die met wortels in de grond hebben gestaan. En nog zoveel meer. Begin het jaar goed en probeer ook eens (nieuwe) biologische producten tijdens de Overstapweken. In de komende weken laten we op onze social media kanalen in verschillende video’s van een aantal producten zien waarom biologisch een logische keuze is. En daarnaast hebben we nu alvast een paar artikelen voor je klaarstaan, om jouw overstap naar meer biologisch nog gemakkelijker te maken! Doe jij mee?

5 feiten en fabels over bestrijdingsmiddelen

In de biologische landbouw mogen geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Maar hoe zit dat nou precies? Welke bestrijdingsmiddelen zijn eigenlijk toegestaan en zijn deze net zo schadelijk als chemische middelen? Lees in dit artikel vijf feiten en fabels over bestrijdingsmiddelen.

Lokaal en seizoensgebonden eten? Zó doe je dat!

Wij zijn gewend het hele jaar te kunnen genieten van verse groenten en fruit van over de hele wereld. Maar wist je dat lokaal en seizoensgebonden eten veel voordelen heeft? Het is duurzaam, goed voor de portemonnee, je helpt er lokale producenten mee en bovendien is het ook nog eens hartstikke lekker! Biologische boeren in Nederland telen vaak veel verschillende gewassen, met allerlei vergeten groentesoorten en bijzondere fruitrassen. Benieuwd welke, of wil je je meer weten over lokaal en seizoensgebonden eten? Wij leggen het uit én geven je 4 tips!

Hoe zit het met biologisch en E-nummers?

In biologische producten zitten nooit chemische E-nummers. Wel zo fijn! E-nummers zijn stoffen die worden toegevoegd aan voedingsmiddelen om een eigenschap te verbeteren. Alleen E-nummers met een natuurlijke oorsprong kom je soms tegen in biologische producten. Lees alles over wat E-nummers precies zijn en hoe ze in het gedachtegoed van biologisch passen.

Meer weten over biologisch?

Lees hier waar je voor kiest als je biologische producten koopt, wat het verschil is tussen biologisch en biologisch-dynamisch en wat de voordelen zijn voor mens, dier en milieu! Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’).

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing