Multivitaminen voor kinderen

Multivitaminen voor kinderen

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Om een lang en een gezond leven te kunnen leiden is het voor mensen heel belangrijk om voldoende vitaminen binnen te krijgen. Dit geldt zeker voor kinderen aangezien hun immuunsysteem nog niet helemaal ontwikkeld is. Om er zeker van te zijn dat je kinderen genoeg vitamine binnenkrijgen kun je ze dagelijks multivitaminen geven.

Multivitaminen bevatten alle 13 vitamines die je dagelijks nodig hebt om een gezond leven te kunnen leiden. En dat is belangrijk want alle vitamines hebben verschillende functies in ons lichaam. Wanneer je een gezond en gevarieerd eetpatroon hebt, krijg je ook vitamines binnen uit je voeding, maar dat is eigenlijk te weinig. Uit onderzoek blijkt dat 95% van de Nederlanders minder groente en fruit eet dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 250 gram, dus daarmee al te weinig vitamines via de voeding binnenkrijgen.

Multivitaminen kind

Voor je kinderen gelden eigenlijk dezelfde regels als voor jezelf: wanneer ze voldoende groente en fruit eten, krijgen ze wel een deel van de benodigde vitamines via hun voeding binnen.  Maar de praktijk wijst uit dat kinderen vaak niet de grootste fans zijn van groente en fruit en een grillig eetpatroon kunnen hebben. Dus als je er zeker van wil zijn dat je kinderen genoeg vitaminen binnenkrijgen kun je ze speciale multivitaminen voor kinderen geven. Bovendien raden we aan om je kinderen tot 4 jaar dagelijks vitamine D te geven om een goede botopbouw te stimuleren.

Multivitaminen verschillen van elkaar door de verschillende hoeveelheden die de supplementen bevatten. De aanbevolen multivitaminen bestaan vaak uit 1 tot 3 keer zoveel van een bepaalde vitamine dan je normaal gesproken via je voeding binnenkrijgt. Dit klinkt misschien veel, maar het is hartstikke veilig en kan zeker geen kwaad. Let op dat de aanbevolen hoeveelheid voor een volwassene en een kind verschillen dus zorg ervoor dat je je kinderen specifieke multivitaminen voor kinderen geeft.

Vragen?

Heb je nog vragen over multivitaminen of andere zaken? Stel ons deze op onze website, reageer op de blog of kom eens langs in onze winkel.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing