Wat kan een osteopaat voor mijn baby of kind doen?

Wat kan een osteopaat voor mijn baby of kind doen?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Als osteopaat kijken we naar het lichaam in zijn geheel, van schedel tot voeten, handen en organen en we gaan op zoek naar de oorzaak welke ervoor zorgt dat de balans weg is, waardoor het lichaam niet in staat meer is om zichzelf te “genezen”.


Bij baby’s is de oorzaak vaak terug te vinden in de ontwikkeling of houding die jouw baby heeft gehad tijdens de zwangerschap, maar de bevalling kan ook veel invloed hebben op een baby. De geboorte van een baby is uniek en wonderbaarlijk, maar is ook een stressvolle gebeurtenis voor de baby. Het lichaampje krijgt veel druk en trekkrachten te verwerken. Dat hoort ook zo, want het lichaam is hiervoor gemaakt en heeft dit nodig om geboren te kunnen worden en zich te ontwikkelen, maar soms herstelt het lichaam zich daar niet volledig van. Als een bevalling bijvoorbeeld te lang of juist erg snel is gegaan, of als er hulpmiddelen (tang of vacuümpomp) nodig zijn geweest, of er een keizersnede heeft plaatsgevonden, kan de balans in het lichaam verstoord raken en kan het lichaam dan moeite hebben om de balans weer terug te vinden. Als osteopaat gaan we op zoek naar de verstoring van de bewegelijkheid in het hele lichaam en door middel van zachte technieken met de handen kan osteopathie hulp bieden om de bewegelijkheid te herstellen en het zelf helend vermogen van het lichaam te bevorderen.

Meest voorkomende indicaties bij baby’s zijn onrust, huilen, darmkrampen, ( verborgen) reflux, voorkeursligging, overstrekken, slaapproblemen en zuig- en slikproblemen. Voor oudere kinderen geldt dat naast de bevalling, valpartijen, ongelukken, operaties, infecties, snelle groei voor klachten kunnen zorgen. Enkele indicaties voor behandeling van kinderen zijn buikpijn, obstipatie, diarree, hoofdpijn, KNO problemen, slaapproblemen, motorische achterstand, onrust, concentratie problemen, “niet lekker in vel”, herstel na infecties en ondersteuning bij orthodontie.

Nieuwsgierig geworden naar wat een osteopaat voor jouw baby of kind kan doen?
eem dan een kijkje op onze website www.osteopathieoosterhout.nl of bel 06 53 95 70 77 of mail info@osteopathieioosterhout.nl.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing