Een gezonde mond met de juiste mondverzorging!

Een gezonde mond met de juiste mondverzorging!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Iedereen heeft graag een mooi en verzorgd gebit. Een stralende glimlach met twee rijen witte tanden is ten slotte een visitekaartje voor de mens. Maar het behoud van een gezond gebit gaat niet vanzelf; een goede mondverzorging ligt daaraan ten grondslag. In deze blog leggen wij uit hoe je je mond in optimale conditie houdt!

Goede mondverzorging

De eerste stap is voor de hand liggend maar o zo belangrijk: tanden poetsen. Het poetsen van je tanden zorgt er namelijk voor dat er geen tandplak achterblijft en dat er geen gaatjes in je gebit ontstaan. Het is belangrijk om je tanden minimaal twee keer per dag twee minuten te poetsen. Om je tandvlees niet te beschadigen doe je er verstandig aan om een zachte borstel te gebruiken. Tandvlees dat terugtrekt door beschadigingen komt namelijk niet meer terug. Heb je je tanden eenmaal grondig gepoetst? Ga dan aan de slag met flosdraad of tandenstokers. Deze hulpmiddelen helpen je namelijk om voor een tandenborstel moeilijk bereikbare plekken tussen de tanden te reinigen. Poetsen en flossen is overigens niet genoeg: ook het spoelen met antibacterieel mondwater is erg belangrijk. Twee keer per dag gedurende 30 seconden is al genoeg om bacteriën te doden. Ten slotte is het ook erg belangrijk om minimaal een keer per jaar je gebit te laten controleren door een tandarts. De tandarts levert de finishing touch door de gezondheid van je tandvlees te controleren en eventueel tandsteen te verwijderen

Mondverzorgingsproducten

Je mond optimaal verzorgen is niet alleen afhankelijk van je schoonmaakritueel, ook het gebruik van juiste producten is belangrijk. Dit zijn producten die in jouw badkamer niet mogen ontbreken:

  • Elektrische tandenborstel: een elektrische tandenborstel komt gemakkelijker op plekken waar een normale handtandenborstel niet komt. Kies voor een opzetstukje met zachte haren en vervang deze iedere drie maanden.
  • Fluoride tandpasta (voor gevoelige tanden).
  • Flosdraad, tandenstokers of ragers: de keuze is afhankelijk van de  hoeveelheid ruimte tussen je tanden. Flosdraad is het dunst en een rager het dikst.
  • Antibacterieel mondwater: gebruik dit niet wanneer je speciale tandpasta voor gevoelige tanden gebruikt. Het mondwater spoelt namelijk het merendeel van de werkzame pasta weg.

Mondverzorging ouderen

Uit onderzoek is gebleken dat ouderen hun gebit steeds langer behouden. Een goede mondverzorging is voor hen extra belangrijk omdat het gebit van oudere mensen verandert en zij vaker klachten aan hun gebit ervaren. Tandbederf, ontstekingen aan het tandvlees of kaakbot, of slijmvliesproblemen in de mond zijn veelvoorkomende klachten. Een slechte mondgezondheid kan zelfs problemen met eten met zich meebrengen en daardoor kan ondergewicht ontstaan. Een regelmatig bezoek aan de tandarts is daardoor erg belangrijk. Zelfs wanneer u een kunstgebit draagt! De arts kan dan beoordelen of het kunstgebit nog steeds goed zit en of uw tandvlees in goede conditie is.

Vragen?

Heb je nog vragen over een goede mondverzorging of andere zaken? Stel ons deze op onze website, reageer op de blog of kom eens langs in onze winkel.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing