Osteopathie voor kinderen

Osteopathie voor kinderen

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Wat is osteopathie en wat kunnen die voor mij doen? Waarom zou ik met mijn kind naar de osteopaat gaan? Dit zijn vragen die je jezelf misschien wel eens hebt gesteld. Als osteopaat kijken we naar het lichaam in zijn geheel, van schedel tot voeten en handen en ook organen, en gaan op zoek naar de oorzaak welke ervoor zorgt dat de balans weg is en het lichaam niet in staat meer is om zichzelf te “genezen”.

Baby’s

Bij baby’s is de oorzaak soms terug te vinden in de ontwikkeling/houding die jouw baby heeft gehad tijdens de zwangerschap, maar de bevalling kan ook veel invloed hebben op een baby. De geboorte van een baby is uniek en wonderbaarlijk, maar is ook een stressvolle gebeurtenis voor de baby. Het lichaampje krijgt veel druk- en trekkrachten te verwerken. Dat hoort zo, want het lichaam is hiervoor gemaakt en heeft dit nodig om geboren te kunnen worden en zich te ontwikkelen. In een aantal gevallen herstelt het lichaam zich daar niet volledig van. Als een bevalling bijvoorbeeld te lang heeft geduurd of juist erg snel is gegaan, of als er hulpmiddelen zoals tang of vacuümpomp nodig zijn geweest, of als er een keizersnede heeft plaats gevonden, dan kan de balans in het lichaam verstoord raken en kan het zijn dat het lichaam dan moeite heeft om de balans weer terug te vinden.

Oudere kinderen

Als osteopaat gaan we op zoek naar de verstoring van de bewegelijkheid in het hele lichaam en door middel van zachte technieken met de handen kan osteopathie hulp bieden om de bewegelijkheid te herstellen en het zelfhelend vermogen van het lichaam te bevorderen. De meest voorkomende indicaties bij baby’s zijn: onrust, huilen, darmkrampen, ( verborgen) reflux, voorkeursligging, overstrekken, slaapproblemen, zuig- en slikproblemen. Voor oudere kinderen geldt dat naast de bevalling, valpartijen, ongelukken, operaties, doorgemaakte infecties en snelle groei voor klachten kunnen zorgen. Enkele indicaties voor de behandeling van kinderen zijn: buikpijn, obstipatie, diarree, hoofdpijn, KNO problemen, slaapproblemen, motorische achterstand, onrust, concentratie problemen, “niet lekker in vel”, herstel na infecties en ondersteuning bij orthodontie. 

Nieuwsgierig geworden naar wat osteopathie voor jou of jouw kind kan doen? Kijk dan op onze website www.osteopathieoosterhout.nl of bel 06 53 95 70 77.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing