Last van een opgezette buik? Wij hebben tips voor je!

Last van een opgezette buik? Wij hebben tips voor je!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:
Iedereen kent het wel: je hebt een keer te zwaar getafeld en na het eten heb je last van een harde opgezette buik en een opgeblazen gevoel. Om dit te verhelpen kun je je broek los doen maar dat is uiteraard niet in alle situaties even gepast. Maar waar komt die opgezette buik vandaan en hoe kom je ervan af? Lees snel verder!

Oorzaken opgezette buik

Een opgezette buik kan verschillende oorzaken hebben. Zo kun je last hebben van een opgeblazen gevoel als je ongezond eet en te weinig beweegt, maar toch is een ongezonde leefstijl niet altijd de oorzaak. Een opgezette buik kan ook veroorzaakt worden door een onjuiste spijsvertering of een verstoorde darmflora (bacteriën die zich in je darmen bevinden).  Het opgeblazen gevoel kan vervolgens versterkt worden door stress, te veel zitten, te weinig slaap, te vet en/of te snel eten.

Hoe te verhelpen?

Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet die jou kunnen helpen van je opgezette buik af te komen:
  • Om je spijsvertering te bevorderen is het belangrijk om minimaal 1,5 liter water of thee te drinken.
  • Om een opgezette buik te voorkomen raden we je aan om niet te drinken tijdens het nuttigen van een maaltijd. Het is beter om dit ervoor of erna te doen.
  • Ga niet door met eten totdat je vol zit maar stop met eten terwijl je nog een beetje trek hebt. Het verzadigde gevoel komt namelijk pas 20 minuten na het eten opzetten.
  • Zorg dat je vaker en in kleinere hoeveelheden eet. Het is gezonder om 6 kleine maaltijden te eten dan drie klassieke maaltijden en kleine tussendoortjes.
  • Eet langzaam en kauw goed op je voedsel want hoe sneller je eet hoe groter de kans op een opgeblazen gevoel is.
  • Om een goede spijsvertering te hebben is het belangrijk om voldoende vezels te eten. Bouw de hoeveelheid vezels wel langzaam op want je lichaam heeft even de tijd nodig om hieraan te wennen. Zorg daarbij dat je voldoende water drinkt want anders zorgen de vezels voor een omgekeerd effect. Volkoren of bruin brood, volkorenpasta en zilvervliesrijst zijn voorbeelden van vezelrijke producten.
  • Om je spijsvertering sneller te laten werken is het belangrijk om voldoende te bewegen. Ga na het eten even een kwartiertje wandelen om je maaltijd te laten zakken.

Vragen?

Heb je nog vragen over een opgezette buik of andere klachten? Stel ons deze op onze website, reageer op de blog of kom eens langs in onze winkel.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing