Overstappen op biologische eieren

Overstappen op biologische eieren

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Voordelen overstappen op biologische eieren.

Bij biologische eieren zijn de voordelen voor de dieren en minder voor de consument. De kippen leven in veel betere omstandigheden dan bij de niet-biologische kippenboer. De kippen krijgen bijvoorbeeld veel meer ruimte, maar hebben ook recht op bijvoorbeeld een stok,een bepaald aantal uren daglicht, bepaald aantal uren buiten en mag de legkip het topje van de snavel houden. Ook moet het voer van de hennen voor 95% biologisch zijn.

Meer ruimte

Je hebt vast weleens de beelden gezien van een legbatterij. Honderden kippen op een kleine ruimte in kooien met daar onder een lopende band die de eieren van de kippen moet afvoeren. De kippen zijn veel te zwaar en zakken door hun poten omdat ze geen beweging krijgen. Hier is bij de biologische kippen zeker geen sprake van; de kippen mogen vaak naar buiten om hier beweging te krijgen en buitenlucht. Dit is veel gezonder voor de kip. En bij de biologische kip word ook geen preventief medicijn gebruikt.

Topje van de snavel

Het gebeurt vaak bij de legbatterij kippen dat het puntje van de snavel wordt afgeknipt. Dit puntje is een gevoelige plek van de kip. Je kunt het knippen van de snavel vergelijken met het knippen van het topje van een vinger. Ook is het puntje van de snavel belangrijk voor de kip. Zo zoekt en selecteert een kip voedsel. Ook onderhoud de kip de veren met het puntje van de snavel.

Biologisch voer

De kip eet vooral biologisch voer. Dit is voor dat is geproduceerd op de biologische wijze waarbij rekening is gehouden met het milieu. Omdat er heel veel kippen zijn en deze allemaal moeten worden voorzien van voer moet er heel veel voer worden geproduceerd. Als al de productie biologisch gaat zal dit een grote impact hebben op het milieu.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing