Overstappen op biologisch

Overstappen op biologisch

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Wat houd biologisch in?

Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu en dierenwelzijn. Zo worden mestoverschotten voorkomen, krijgen dieren meer ruimte dan in de gangbare landbouw, worden er geen of weinig bestrijdingsmiddelen gebruikt en wordt de bodem minder belast. Vaak is alles binnen de biologische bedrijfstak met elkaar verbonden, zo zal een biologische boer vooral biologisch voer aan zijn dier geven. De boeren moeten aan allerlei regels voldoen voordat ze een biologisch keurmerk krijgen en als ze aan alle regels voldoen, wordt er goed in de gaten gehouden of ze hier niet van afwijken. Er zijn specifieke regels voor akkerbouw, veeteelt, visserij, eieren, melk etc.

De biologische consument

Mensen zijn biologisch meer bewust geworden, omdat er in de bio-industrie beter wordt omgegaan met dieren en het milieu. Mensen zijn de afgelopen jaren steeds bewuster geworden van de schade die we soms aanrichten aan het milieu of hoe we soms met dieren omgaan. Hierdoor zijn er steeds meer mensen die bereid zijn iets meer te betalen, als ze hiermee het milieu en het dierenwelzijn helpen.

Keurmerken

Er zijn diverse keurmerken voor de verschillende biologische producten, v.l.n.r. biologisch keurmerk, EKO-keurmerk en Demeter keurmerk: Biologische keurmerken

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing