Intermittent fasting. Afvallen volgens het oude recept.

Intermittent fasting. Afvallen volgens het oude recept.

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:
Vasten wordt al duizenden jaren toegepast om tal van redenen. Mahatma Gandhi en boeddhistische monniken gebruikten deze manier van vasten al om hun lichaam te laten herstellen. De laatste jaren is er ook een veelbelovend wetenschappelijk draagvlak voor de mogelijke voordelen van vasten. Intermittent fasting is nu een populaire manier van eten en om af te vallen. Ook in de media komt Intermittent Fasting steeds meer onder de aandacht. Zo legde Antoinette Hertsenberg in “dokters van morgen” uit wat de lichamelijke voordelen kunnen zijn van Intermittent fasting.

Hoe kun je afvallen met Intermittent fasting?

Vasten kan moeilijk klinken, maar het is makkelijk vol te houden en juist een effectieve methode om het afvallen een boost te geven. Intermittent fasting (afwisselend vasten), is een moderne manier van een oude traditie. Het schrijft voor wanneer je wel en niet eet en niet persé wat je eet, maar het beste is om koolhydraatarm te eten. Zodat je optimaal je vetten verbrandt. Je eet dus vooral groenten, maximaal 1 stuk fruit per dag en langzame koolhydraten zoals spelt, quinoa of zoete aardappel. Bij Intermittent fasting moet je er altijd voor zorgen dat je in ieder geval 12 uur achter elkaar vast. Als je lichaam geen voeding meer binnenkrijgt, gaat het op zoek naar een andere bron van energie. Je lichaam schakelt over op de vetverbranding. Het zet je vet om in energie. Dit proces wordt ketose genoemd. Je lichaam functioneert dan op de ketonen in plaats van op koolhydraten. Bijkomend voordeel is dat je lichaam rust krijgt door een periode niet te eten. Zo kan je lever herstellen en hoeft je alvleesklier niet meer constant insuline af te geven. Je kan wel stellen dat je organen blij zijn met een ‘pauze’. Tijdens het vasten is het wel van belang dat je blijft hydrateren, zo mag je wel vruchten- en groentesappen, eiwitshakes, water, koffie, (groene) thee en een detox booster gebruiken.

Populaire schema’s

Er zijn verschillende Intermittent fasting schema’s. De bekendste vorm van Intermittent fasting is het 16/8 schema. Het is zo populair, omdat het vrij eenvoudig is in te passen in het dagelijks leven en je sociaal gezien het minst hoeft te missen. Belangrijk is om, in de tijd die je eet, wel gezond (koolhydraatarm) te eten. Voor het 16/8 schema hoef je eigenlijk alleen het ontbijt over te slaan. Superhandig, want dan kan je gewoon samen met je collega’s lunchen en s’avonds met je gezin aan tafel. Wel zo gezellig. Als je om 18 uur het avondeten hebt gehad kan je eventueel voor 20.00 uur nog een gezond tussendoortje nemen. ‘s Ochtends sla je het ontbijt over en om 12 uur verbreek je de vastenperiode met een lunch. Je hebt dan zonder al te veel aanpassingen 16 uur gevast. Het 5/7 dagen schema is ook zeer populair, hierbij eet je 5 van de 7 dagen wel en twee keer voor een periode van 24 aaneengesloten uren niet. Zo kun je op dinsdagavond om 18.00 uur je laatste maaltijd nuttigen om vervolgens je eerste eetmoment op woensdagavond rond 18.00 uur te plannen. Als je deze methode toepast om af te vallen dan is het van groot belang dat je op de dagen dat je wel eet niet gaat overcompenseren en gewoon blijft eten zoals je normaal doet. Mocht je niet gewend zijn om te vasten dan is het verstandig om te beginnen met de 16/8 uur methode waarna je dit verder oprekt naar 24 uur. Bij Broeders Gezondheidswinkel weten we alles over Intermittent Fasting en adviseren wij je graag over alle producten die het vasten makkelijker kunnen maken, zoals vruchten- en groentesappen, eiwitshakes, detox booster en (groene)thee. Daarnaast hebben wij tal van producten laag in koolhydraten (low carb)! Kom snel naar de winkel voor ons uitgebreide assortiment! Advies nodig, wij helpen u graag. Stuur uw vraag naar klantenservice@broedersgezondheidswinkel.nl

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline indira calendar_today Geplaatst op:

breekt een homeopathisch middel met alcohol het intermittend fasting? dank!

question_answer Klantenservice calendar_today Geplaatst op:
Beste , Goedemiddag heer/mevrouw, Dat kan zeker. Dit is zelfs vaak een mooie aanvulling
Met vriendelijke groet,

Klantenservice

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing