Ontstoken oog? Weg met de jeuk en tranen!

Ontstoken oog? Weg met de jeuk en tranen!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Heb je last van jeukende en tranende ogen? Of zijn ze rood en komt er wat pus uit? De kans is aanwezig dat je last heb van een ontstoken oog.  Dit is niet ernstig en het gaat meestal na een aantal dagen vanzelf weer over, maar het kan wel degelijk behoorlijk pijn doen.

Oogontsteking

Een oogontsteking houdt in dat het bindvlies van het oog, het vliesje dat over het oogwit en de binnenkant van het ooglid zit, ontstoken is. Er zijn twee typen oogontstekingen: infectieus en niet-infectieus. Bij een infectieuze oogontsteking wordt de ontsteking veroorzaakt door een virus, een bacterie, schimmels of parasieten. Een niet-infectieuze ontsteking kan ontstaan doordat je oog in contact is geweest met vuil, haartjes, rook en chloor. De irritatie kan ook ontstaan zijn door een allergische reactie of ontzettend droge ogen.

Oogontsteking symptomen

Je kunt bij een oogontsteking last hebben van veel verschillende symptomen. Wij hebben er hiervan een aantal voor je op een rij gezet:

  • Rode, jeukende ogen die branderig aanvoelen.
  • Het gevoel dat er zand of een ander vuiltje in je oog zit.
  • Tranende ogen waarbij het vocht ook slijmerig kan zijn.
  • Opgezwollen slijmvlies.
  • Overgevoeligheid voor licht.
  • Afscheiding uit het oog: pus, slijm of bloed.

Wat te doen bij ontstoken oog?

Mocht je last hebben van een of meerdere van de bovengenoemde klachten dan kan het zijn dat je een ontstoken oog hebt. In eerste instantie hoef je geen actie te ondernemen aangezien de ontsteking meestal na een paar dagen vanzelf overgaat. We raden je wel aan om je oog voorzichtig schoon te maken door middel van druppeltjes of zalf. Als de situatie na 4 dagen nog steeds hetzelfde is, is het verstandig om je huisarts raad te plegen. Deze kan vaststellen wat de oorzaak van je ontstoken oog is en op welke manier dit het best behandeld kan worden. Komt de ontsteking door een bacteriële infectie? Een effectieve behandelmethode is antibiotica in druppelvorm, gel of zalf. Wanneer de ontsteking door een verkoudheidsvirus komt, zul je het advies krijgen om even af te wachten aangezien dit vanzelf overgaat. Is een ander virus de oorzaak dan kun je antivirale tabletten of tabletten voorgeschreven krijgen.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Fien Janssen calendar_today Geplaatst op:

Is gulden roede ook als thee verkrijgbaar

question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing