Broeders Gezondheidswinkel 80 jaar jong

Broeders Gezondheidswinkel 80 jaar jong

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Een gezondheidswinkel die op zijn tachtigste verjaardag blaakt van levenslust. Een plekje Oosterhout waar de tijd nooit heeft stilgestaan. Sterker nog, waar de tijd zelfs de historie inhaalt! Broeders Gezondheidswinkel heeft in de grote en moderne winkel aan de Keiweg 7 een breed en diep assortiment met meer dan 10.000 artikelen. En in de online winkel broedersgezondheidswinkel.nl worden meer dan 100.000 artikelen aangeboden. Klanten vanuit de hele regio komen er graag vanwege het uitgebreide assortiment maar zeker ook voor de daarbij behorende kennis en advies. Het is natuurlijk ook heel boeiend om door de zaak te lopen en te zien wat allemaal kan bijdragen aan je gezondheid.

Hoe het begon

Grootvader Willem Broeders en grootmoeder Riet Kemerink openden in 1939 in de Leeuwenstraat een zuivelwinkel. Willem en Riet breidden het assortiment van hun zaak uit en de zuivelwinkel groeide uit tot een delicatessenwinkel. In de zestiger jaren verhuisde de zaak naar de huidige locatie aan de Keiweg. Dochter Ria Broeders en echtgenoot Jan van Kampen namen de delicatessenzaak over en zetten eind zestiger jaren de eerste stappen met wat we toen reform, en tegenwoordig biologisch of natuurlijk noemen. De zaak werd meerdere keren verbouwd en uitgebreid en hoe langer hoe meer kregen homeopathie, vitamines & voedingssupplementen en onbewerkte en natuurzuivere voedingsmiddelen een vaste plaats op de schappen. Na 40 jaar trouwe dienst van Ria en Jan namen in 2002 dochter Hélène van Kampen en haar man Wim Melis de winkel onder hun hoede en sloegen definitief de weg in van een gecombineerde bio-speciaalzaak en gezondheidswinkel. Eigenaresse Hélène: “Mensen worden steeds bewuster van wat ze precies eten en drinken, maar ook van wat ze op hun lijf en gezicht of in hun haar smeren. In onze gezondheidswinkel kan iedereen daarvoor binnen lopen en kan ook nog een goed advies krijgen. ”

Klaar voor de toekomst

Hélène en Wim zijn volop bezig om de winkel klaar te stomen voor de toekomst. De volgende generatie in de persoon van zoon Mike is inmiddels al enkele jaren aan boord. Mike is volop aan de studie en met inmiddels o.a. diploma’s voor natuurvoedingsdeskundige en voedingssuppletie-adviseur op zak hoopt hij eind dit jaar officieel als orthomoleculair therapeut af te studeren. Daarnaast heeft de verkoop online de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Eigenaar Wim: ‘We zijn denk ik op tijd met een webwinkel begonnen, maar er komt er best wel wat bij kijken om naast een fysieke winkel een webwinkel in de lucht te houden met zaken als online marketing (Google), nieuwsbrieven, gezondheidsblogs, social media, etc.’. We ervaren zeker ook dat het koopgedrag van de consument aan het veranderen is, waarbij boodschappen doen in de fysieke winkel ook wel wordt afgewisseld met bestellingen plaatsen in de webwinkel.’

Aanvullend Gezondheidscentrum

Letterlijk In het verlengde van de gezondheidswinkel ligt het Gezondheidscentrum Oosterhout waar met één arts en inmiddels ruim vijftien therapeuten met name complementaire, niet-reguliere of alternatieve geneeswijzen in de praktijk worden gebracht. Men kan er o.a. terecht voor osteopathie, mesologie, homeopathie, hypnotherapie, natuurgeneeskundige therapie, orthomoleculaire geneeskunde en nog veel meer disciplines. De combinatie van gezondheidswinkel en gezondheidscentrum onder één dak en zeker in deze omvang is uniek te noemen! Op naar de volgende 80 jaar dus! Broeders 80 jaar

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing