Aften, pijnlijke zweertjes waar je zo snel mogelijk vanaf wil

Aften, pijnlijke zweertjes waar je zo snel mogelijk vanaf wil

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:
Carnaval is weer achter de rug en na dat ene biertje en een frietje te veel heeft je weerstand er wel eens beter voor gestaan. Een verminderde weerstand kan ervoor zorgen dat je last krijgt van aften. Aften zijn pijnlijke zweertjes in je mond. Vaak zijn ze een beetje grijs of wit van kleur, drie tot vier millimeter groot en hebben ze een ovale vorm.

Aften in je mond

Je kunt aften op verschillende plekken in je mond krijgen: op of onder je tong, op je tandvlees, je verhemelte, aan de binnenkant van je wangen of zelfs op je lippen. 20% van de volwassenen krijgt er wel eens mee te maken. De precieze oorzaak is vaak lastig vast te stellen, maar er zijn wel een aantal factoren die een rol kunnen spelen:
  • Een tekort aan vitaminen of ijzer.
  • Stress of vermoeidheid.
  • Besmetting met een virus of bacterie.
  • Beschadiging van het slijmvlies.
  • Droge mond.
  • Hormonale veranderingen.
  • Het gebruik van medicijnen.
  • Erfelijke factoren.
  • Darmaandoeningen.
Er zijn ook mensen die beweren dat aften een allergische reactie zijn op conserveermiddelen, kleurstoffen, dierlijke eiwitten of te pikant voedsel. Deze beweringen zijn echter niet wetenschappelijk ondersteund.

Behandeling aften

De zweertjes kunnen pijnlijk zijn bij eten, drinken of zelfs praten. In principe verdwijnen aften vanzelf na enkele dagen of binnen twee weken. De klachten kunnen zo vervelend zijn dat je de gevoelige plek toch wil behandelen. Als je klachten snel wil verlichten kun je koelen met ijsblokjes, speciaal mondwater gebruiken, maar er zijn ook verschillende gels en sprays die je van de pijn af kunnen helpen. Daarnaast is het van belang om je tanden goed te blijven poetsen. Tandpasta die enzymen bevatten gaan de uitbreiding van de aften tegen. Om te voorkomen dat je met deze zweertjes te maken krijgt, is het hebben van een goede weerstand erg belangrijk. Eet gezond en gevarieerd en slaap voldoende. Probeer ook pittig en zuur voedsel zoveel mogelijk te vermijden.

Vragen? Stel ze gerust!

Heeft u vragen over aften of andere mondklachten? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.  

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline R.C. Beukeboom calendar_today Geplaatst op:

beetje jammer dat hier direct naar commerciele middelen gegrepen wordt. je kunt gewoon een paar dagen met kammille thee spoelen dan is het zo weg,

question_answer Klantenservice calendar_today Geplaatst op:
Beste , Goedemorgen Ronald, Bedankt voor je suggestie van de kamille thee, dus we zullen voorbeeld daarvan toevoegen aan deze blog: Kamille thee eko Onze ervaring is dat kamille thee zeker een goede bijdrage kan leveren, maar ook dat daarmee niet altijd de problemen met aften compleet verholpen worden, dus vandaar de suggestie van een paar andere producten. P.S.: Deze blogs worden door ons niet met commerciële doeleinden geschreven. Bovendien kost een pakje thee in dit geval kamille ook een paar euro.
Met vriendelijke groet,

Klantenservice

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing