Wat te doen bij artrose?

Wat te doen bij artrose?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

De symptomen, behandeling en tips

Gewrichtspijn in uw heupen, knieën of handen? Dan heeft u wellicht last van artrose. Een veelvoorkomend probleem, waarvan de exacte oorzaak en behandeling nog niet bekend is. Deze vorm van reuma is gelukkig wel te verlichten door beweging, voeding en medicatie. In deze blog vertellen we u alles over symptomen, artrose behandeling en artrose medicatie.

Wat is artrose: de symptomen

Bij artrose verandert het kraakbeen in een gewricht. Het gaat hier niet om slijtage van de gewrichten, maar echt om het dunner worden van het kraakbeen. Er zijn enkele symptomen waaraan u artrose herkent: • Gewrichtspijn • Stijfheid • Soms veranderde gewrichten (breder, andere stand, uitsteeksels) • Ontstekingen en krakende gewrichten bij beweging komen vaker voor Artrose komt voornamelijk voor in de gewrichten van de heup, knie of handen.

Hoe ontstaat artrose?

De exacte oorzaak van artrose is niet bekend. Wel zijn er enkele factoren die de kans op artrose vergroten. Aan enkele hiervan, zoals erfelijke aanleg of leeftijd, kunt u helaas weinig veranderen. Maar het is goed om te weten dat artrose ook kan ontstaan door: • Overbelasting van gewrichten door overgewicht • Overbelasting van gewichten door zwaar lichamelijk werk of intensief sporten • Te weinig bewegen Deze factoren zijn dus handig om rekening mee te houden.

Artrose behandeling & pijn verlichtende tips

Artrose is niet te genezen. De artrose behandeling focust zich dus vooral op het bestrijden van pijn en op het soepel houden van de gewrichten en spieren. We delen graag wat tips met u ter verlichting van artrose klachten: • Zorg dat u overtollig gewicht kwijtraakt. Door extra kilo’s hebben vooral de gewrichten in de knieën en heupen het zwaar • Voldoende beweging is belangrijk bij artrose om spieren te versterken en soepel te houden. Sporten die geschikt zijn voor mensen met artrose zijn bijvoorbeeld wandelen, fietsen of zwemmen • Een gezond en evenwichtig voedingspatroon is essentieel bij artrose voor de opbouw van sterk kraakbeen, het verminderen van ontstekingen en een gezond gewicht Beweging en voeding zijn dus de belangrijkste middelen voor de behandeling van artrose waar u zelf invloed op heeft.

Artrose medicatie op basis van natuurlijke middelen

Bent u op zoek naar een homeopathisch middel tegen artrose of gewrichtspijn? Glucosamine supplementen zijn een goede oplossing voor verlichting bij artrose. Deze stof is de lichaamseigen bouwstof van kraakbeen. Glucosamine tabletten ondersteunen bij soepele gewrichten, zorgen voor sterke botten en voor collageenvorming in kraakbeen. Ook bevatten deze natuurlijke voedingssupplementen vaak toegevoegde vitamines (zoals C, D, E) en mineralen zoals calcium en magnesium die botten en spieren verder versterken.

Vragen of advies over artrose?

Wilt u meer weten over wat te doen bij artrose, de behandeling en natuurlijke medicatie tegen artrose? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we vertellen u graag meer. Heeft u zelf nog handige tips voor het voorkomen of behandelen van artrose? Deel ze dan met ons in de reacties hieronder.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Mevr.A.D.Brouwer calendar_today Geplaatst op:

Goeden avond.Ik gebruik sinds mei synofit capsules dit werkte niet en ben het vloeibre gaan gebruiken,maar nu na zes weken werkt het nog niet.Wat kan ikanders nemen tegen artrose.Vriendelijke dank. mevr A.D.Brouwer

question_answer Broeders Gezondheidswinkel calendar_today Geplaatst op:
Beste , Beste mevrouw Brouwer,

Wat jammer dat u geen verbetering heeft met de Synofit. Waar we ook heel goede ervaringen mee hebben is met Vitasil Articulasil. Dit is vloeibare silicium in heel goed opneembare vorm met daaraan toegevoegd glucosamine, chondroïtine en MSM. Dit zijn bouwstoffen om het kraakbeen gezonder te maken en daardoor minder pijnlijk. Wanneer u dit combineert met Solgar No. 7, dan pakt u het extra sterk aan. Dit omdat No.7 ontstekingen in de gewrichten helpt verminderen.

Met vriendelijke groet,
Ineke

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
T 0162-453223 F 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl
Met vriendelijke groet,

Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

chat_bubble_outline inez calendar_today Geplaatst op:

Er staan 2 dozen synofit in die lijst ik zie geen verschil op de bijsluiter maar de een is 99.95 € en de ander 59.95 € maar wat is het verschil behalve de prijs

question_answer Broeders Gezondheidswinkel calendar_today Geplaatst op:
Beste , Goedenavond Inez,

Het verschil is dat die van 59,95 voor 200 ml of 60 caps is en die van 99,95 voor de dubbele hoeveelheden 400 ml of 120 caps, zie https://www.broedersgezondheidswinkel.nl/#sqr:(q[synofit%20glmax]).

Met vriendelijke groet,
Wim Melis

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
T 0162-453223 F 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl
Met vriendelijke groet,

Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

chat_bubble_outline Miriam calendar_today Geplaatst op:

beste lezer,ik heb afgelopen zaterdag een 2 pack atrimove gekocht, nu heb ik een pot opengemaakt, maar vind hierin geen maatbekertje. Hebben jullie deze ook los. Daarnaast heb ik vitamine D gekocht 3000. Is dit in combinatie niet teveel vitamine D?met vriendelijke groet,Miriam Oostelbos

question_answer Broeders Gezondheidswinkel calendar_today Geplaatst op:
Beste , Beste Miriam,

Normaal hoort er een maatschepje in te zitten. Mocht dit niet zijn dan kan ik contact opnemen met de leverancier en dan kunnen ze een nieuw lepeltje opsturen. Op de pot staat eventueel ook een telefoonnummer van vitakruid en je kunt ook daar naar toe bellen en vragen of ze het gelijk naar je huis adres toesturen.
Verder is de vitamine d in de atrimove zeer laag dus je kunt dit niet over doseren in combinatie met de vitamine d3 3000


Met vriendelijke groet,
Helene Melis
Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
T 0162-453223 F 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl
Met vriendelijke groet,

Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing