Matcha poeder: de groene thee sensatie uit Japan.

Matcha poeder: de groene thee sensatie uit Japan.

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Matcha poeder

Bevat vijf x zoveel anti-oxidanten dan het gemiddelde kopje groene thee. Matcha is eeuwenlang een goed bewaard geheim geweest, voorbehouden aan de Japanse Keizer en zijn elite, totdat een boeddhistische monnik deze krachtige groene thee ontdekte. Hij verkondigde het als wonderbaarlijk geneesmiddel en introduceerde Matcha als meditatiedrank in de kaste van de Samoerai. Sindsdien is het drinken van Matcha niet meer weg te denken uit de Japanse cultuur. Dat Japanners wel weten hoe je bewust en gezond moet leven blijkt maar weer. Het is dan ook vanzelfsprekend dat deze trend is overgewaaid naar het westen. De supergezonde en veelzijdige Matcha poeder duikt tegenwoordig overal op in Nederland. Bij je favoriete koffiebar bestel je net zo makkelijk Matcha thee als een Matcha Latte. Zelfs in gebak, koekjes, smoothies, ijsjes of in burgers wordt dit superfood veelvuldig verwerkt!

Wat is deze poedervormige groene thee nou precies?

Matcha thee is de originele Japanse groene thee, vermalen tot poeder. Matcha wordt dus, net als groene thee, gemaakt van de jongste blaadjes van de theeplant Camellia Sinensis. Groene thee is sowieso al goed voor je, maar Matcha is van een heel andere orde! Wat het zo speciaal maakt is dat vier weken voor de oogst de matchaplantjes in de schaduw worden gezet, waardoor de planten intensief chlorofyl (bladgroen) aanmaken en zeer veel aminozuren produceren. Dit maakt dat de Matcha thee vijf x zoveel anti-oxidanten bevat dan het gemiddelde kopje groene thee. En alsof dat nog niet genoeg is zit het ook nog eens boordevol vitaminen, mineralen en eiwitten.

Matcha thee versus Matcha Cinnamon Latte

Even een kopje thee zetten met Matcha is even wat anders. Als je het goed wilt doen vermeng je het poeder met water dat precies op 60 graden is gebracht. Een hogere temperatuur zorgt er namelijk voor dat de thee bitter wordt. Daarna klop je het met een, volgens Japanse traditie, bamboe klopper of een gewone garde op tot een schuimig drankje. Het resultaat; een heerlijke romige thee van hoge kwaliteit met een frisse bitterzoete smaak. In tegenstelling tot de gewone Matcha thee is Cinnamon Matcha Latte gezoet met kokosbloesemsuiker en lucuma poeder en maak je het in een handomdraai. Kook plantaardige melk, voeg er twee theelepels poeder aan toe en klop het op. De toegevoegde kaneel geeft deze latte een extra kick! Exclusief verkrijgbaar bij Broeders Gezondheidswinkel Maar hieronder uw keuze of rechtstreeks via de website.  

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing