Schildklier: onopvallend maar toch onmisbaar

Schildklier: onopvallend maar toch onmisbaar

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

De schildklier is niet het meest opvallende orgaan in ons lichaam. Velen van ons zullen pas merken dat ze er een hebben als hij klachten veroorzaakt. Maar wat doet de thyroïde, de officiële benaming van dit orgaan, nou eigenlijk? En wat voor problemen kan deze veroorzaken?

Functie schildklier

Onderin je hals bevindt zich je schildklier. Deze dankt zijn naam aan zijn vorm. De klier ligt als een soort schild om je luchtpijp heen. De schildklier is het meest doorbloede orgaan van het lichaam omdat het door vier slagaders voorzien wordt van bloed. Dit kleine kliertje speelt een rol in verschillende processen in ons lichaam. Dat doet het door hormonen af te geven. De gemaakte hormonen zijn van belang voor:

 • Je geestelijke gezondheid.
 • Het reguleren van je hartslag en bloeddruk.
 • Je groei.
 • Het beschikbaar maken van opgeslagen energie.
 • Het verbranden van het teveel aan vetten.

Schildklierklachten

Nu je weet dat deze klier onmisbaar is bij vele processen in het lichaam kun je je wel voorstellen dat een slecht werkende thyroïde problemen met zich meebrengt. Een schildklier kan zowel te traag als te snel werken. De eerste variant komt in ons land het vaakst voor. Mensen met een traag werkende klier komen meestal snel aan, zijn vaak vermoeid of passief en hebben een lage hartslag. Werkt de schildklier te snel dan is er sprake van tegenovergestelde klachten: vermagering,  een snelle hartslag, een nerveus gevoel of diarree. Daarnaast kun je ook last hebben van de volgende klachten:

 • Spierpijn en gewrichtsklachten
 • Pijn in de nek
 • Huid- en haarproblemen
 • Darmklachten
 • Onregelmatige menstruatie
 • Hoog cholesterol
 • Depressie en angst

Schildklier en homeopathie

In principe kun je zelf niet zoveel doen aan schildklierproblemen. In gevallen van een traag werkende klier kunnen een gezonde en gevarieerde voeding en voldoende beweging ervoor zorgen dat je je fitter voelt.  Maar er zijn ook voldoende homeopathische middelen die de werking van je schildklier kunnen bevorderen. Zo kun je bijvoorbeeld Kelpasan van A. Vogel proberen. Deze tabletten zijn 100% natuurlijk en rijk aan jodium. En Jodium is nou net de stof die onmisbaar is voor je schildklier en  je stofwisseling ondersteunt.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing