Hoe houd ik mijn borsten zelf gezond

Hoe houd ik mijn borsten zelf gezond

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Vrouwen wordt verteld om elke maand  de eigen borsten te controleren. De praktijk is als je het vrouwen vraagt, “ik doe dat wel eens, maar weet niet precies wat ik doe en het voelt regelmatig verschillend”.  Waarom krijgen vrouwen geen eerlijke en goede informatie over hoe ze zelf hun borsten gezond kunnen houden? Waarom is het bevolkingsonderzoek pas vanaf 50 jaar in de mammografie bus? En hoe komt het dat er momenteel ook veel jongere vrouwen met borstkanker te maken krijgen? Sinds 1985 is het bevolkingsonderzoek gestart, maar helaas krijgt 1 op de 7 vrouwen in haar leven met borstkanker te maken en dat cijfer loopt alleen maar op. Willen we daar iets aan doen, dan zullen we met preventie moeten beginnen, en juist bij jonge vrouwen, als we die kunnen leren hoe ze “de meisjes” gezond kunnen houden, dan kunnen ze zelf hun leefstijl en gewoontes bijsturen en hoeven ze niet te wachten tot ze 50 jaar zijn voor de controles. Daarom geeft De Groene Zuster lezingen, presentaties en workshops door het hele land. Alle Groene Zusters zijn medisch thermograaf voor (borst)onderzoeken met behulp van een infrarood warmtecamera. Hiermee kijken we twee fases eerder als de mammografie of echografie in het weefsel en kijken we naar asymmetrie in de borsten. Waarom is de ene borst warmer dan de andere borst?. Waarom zitten er in een borst ontstekingen? Waarom is er stagnatie van het lymfevocht? De Groene Zuster doen tevens de follow-up en begeleiden vrouwen naar een gezonder leven en dus ook naar gezondere borsten. U bent van harte uitgenodigd om naar één van de voorlichtingsbijeenkomsten te komen. Breng uw dochter, moeder, zus , vriendin, buurvrouw, etc. gerust mee. We beloven u dat u voortaan bewustere keuzes gaat maken, omdat u werkt aan uw eigen (borst)gezondheid. Meld u aan om een voorlichtingsbijeenkomst gratis en vrijblijvend bij te wonen van De Groene Zuster Maja Faasse in het Gezondheidscentrum Oosterhout aan de Mathildastraat 5B in Oosterhout (in het verlengde van Broeders Gezondheidswinkel aan de Keiweg 7). De voorlichtingsbijeenkomsten  vinden plaats op woensdag 30 mei om 15 uur, woensdag 6 juni om 14 uur, 16 uur en 19 uur en woensdag 13 juni om 15 uur. U kunt zich aanmelden via mail degroenezustermaja@gmail.com of via telefoon, sms of whatsapp 06-40412314. Voor lezingen in de regio Oosterhout zie ook de Facebookpagina De Groene Zuster Maja en voor algemene informatie zie www.degroenezuster.nl.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Monique Wanders calendar_today Geplaatst op:

Beste Groene zuster Maja,Wat een interessant artikel over borstgezondheid.Ik kom vast en zeker eens bij uw voorlichtingsbijeenkomsten langs.Wat een geluk dat ik u in deze gezondheidsmailing tegenkwam. Ik heb namelijk 3 dochters en een kleindochter. Borsten genoeg zou je zo zeggen.U hoort nog van mij en heel veel succes met uw onderneming.Groene groet zal ik maar zeggen dan !Monique,

question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing