Broeders Gezondheidswinkel ontvangt EKO-keurmerk voor winkels

Broeders Gezondheidswinkel ontvangt EKO-keurmerk voor winkels

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Broeders Gezondheidswinkel in Oosterhout is gecertificeerd voor het EKO-keurmerk winkels. Om voor het keurmerk in aanmerking te komen moet een winkel voor minimaal 90% biologisch inkopen en ook op andere terreinen een vooruitstrevend duurzaamheidsbeleid voeren. Bij Broeders Gezondheidswinkel vindt u een compleet assortiment natuur­ voeding. Het EKO-certicaat is toegekend aan het deel natuur­ en dieetvoeding van de winkel. De gezondheids-­ en verzor­gingsafdeling valt buiten de certficering. In de winkel wordt duidelijk aangegeven welke producten van biologische oor­ sprong zijn en welke niet, zodat de klant weet wat hij of zij koopt. Broeders Gezondheidswinkel heeft zowel een fysieke winkel als een uitgebreide webshop, via beide wegen staat het team voor u klaar met juist advies en een goe­ de service. Voor eigenaar Wim Melis is duurzaamheid belangrijk: “Wij gebruiken alleen groene stroom en plaatsen bij voorkeur LED verlichting. Bovendien hergebruiken we verpakkingsmateriaal, want hetgeen binnenkomt via onze leveranciers, wordt weer gebruikt voor de bestellingen die we dagelijks vanuit onze webshop ver­ sturen. Zo willen wij ons steentje bijdra­ge aan duurzaamheid.”

EKO-keurmerk Winkels

EKO­ gecerticeerde winkels zijn te her­ kennen aan een sticker met het blauwe logo met de boodschappentas op de winkelruit. In deze winkels doen consu­menten onbekommerd hun boodschap­ pen. Want de winkel kiest ervoor zoveel mogelijk biologische producten aan te bieden. In drie van de vier versgroepen (AGF, brood, zuivel, vlees) is het aanbod zelfs 100% biologisch. De winkel moet ook een duurzaam­heidsbeleid hebben dat invulling geeft aan de kernwaarden van de biologische landbouw. Kort samengevat gaat het om ecologie, gezondheid, eerlijkheid en zorg. Het duurzaamheidsbeleid van de winkel moet minimaal twee verbeter-doelstel­lingen hebben zodat de lat steeds hoger komt te liggen.   Eko Feestweek

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing