Pollen: dé veroorzaker van jouw hooikoortsklachten

Pollen: dé veroorzaker van jouw hooikoortsklachten

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Je kunt er jeukende ogen of een loopneus van krijgen en waarschijnlijk ben je continu aan het niezen: pollen. Pollen is het stuifmeel van bomen, grassen of kruiden dat door de wind of door insecten wordt verspreid. Veel mensen hebben hier in het voorjaar last van in de vorm van hooikoorts.

Pollen in de lucht

Hoe komt het nou dat pollen vooral in de lente wordt verspreid? Bomen, grassen en kruiden produceren veel stuifmeel als het warm en zonnig weer is en wanneer de luchtvochtigheid laag is. Het pollen wordt dan via de wind verspreid. Als het hard waait kan het stuifmeel soms wel honderden kilometers afleggen. Gaat het vervolgens regenen of zakt de temperatuur dan daalt de hoeveelheid pollen die bomen, grassen en kruiden afgeven.

Pollen radar

Of je last hebt van het overtollige stuifmeel hangt dus af van het weer en het feit of je hier wel of niet allergisch voor bent. Aangezien het weer in ons land behoorlijk wisselvallig is, wisselt de pollenafgifte nogal. Ook per plek kan de hoeveelheid stuifmeel in de lucht enorm verschillen. Zeelucht bevat over het algemeen weinig stuifmeel en daarom zul je aan de kust minder last hebben van je allergie dan in een bosrijke omgeving. Op de website van pollennieuws.nl kun je op een radar de verwachting van het aantal pollen voor de komende uren raadplegen. Er is zelfs een pollenkalender die bijhoudt wanneer welke bomen, grassen en kruiden in bloei zijn en welke veel allergische reacties veroorzaken.

Tips bij hooikoorts

Als je veel last hebt van hooikoorts dan is het verstandig om een aantal adviezen op te volgen. Hieronder een paar voorbeelden:

  • Plan je buitenactiviteiten vooral voor 10.00 uur 's ochtends. Rond deze tijd zit er nog niet zoveel pollen in de lucht.
  • Draag een zonnebril om je ogen tegen stuifmeel te beschermen
  • Smeer vaseline rondom je neus. Hier blijft een gedeelte van het stuifmeel aan plakken.
  • Droog je schone was binnen.
  • Plan een dagje strand. Zeelucht kan je klachten verminderen.

In onze winkel verkopen wij verschillende middelen die je hooikoortsklachten kunnen verminderen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit bericht! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.  

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing