Kerst vieren op een gezonde én leuke manier

Kerst vieren op een gezonde én leuke manier

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Kerst is voor veel mensen de gezelligste tijd van het jaar. Je bent samen met vrienden en familie en geniet van ieders aanwezigheid. Al die gezelligheid gaat vaak gepaard met lang tafelen. Een kerstontbijtje of -brunch hier, een uitgebreid diner daar. Iedereen kent het wel. Veel mensen eet te veel en te ongezond met kerst. Hieronder een aantal tips om de kerstdagen gezond door te komen.

Tips om gezond te eten met kerst

  • Een uitgebreid ontbijt met kerst is natuurlijk erg lekker, maar dit hoef je niet elke dag te doen. Begin met een gezond ontbijt en je zult de kerstdagen fitter doorkomen. Maak bijvoorbeeld een gezonde smoothie met groente en fruit. Wil je toch genieten van vers sinaasappelsap? Gooi dit dan door je smoothie, hierdoor heb je toch het idee dat je vers sap drinkt. Eet je toch liever brood of broodjes, zorg er dan voor dat je volkoren brood eet. Hierdoor krijg je meer voedingsstoffen binnen dan wanneer je voor de witte variant kiest.
  • Begin niet met een lege maag aan je kerstdiner. Eet van te voren volkoren brood, havermout of een appel. Hierdoor heb je minder honger als je aan het diner begint en zul je je minder vol proppen met voedsel.
  • Begin het kerstdiner met een gezond voorgerecht als soep of salade. Hierdoor zit je sneller vol en sla je wellicht het dessert over.
  • Verkies het eten van een klein bord boven de grote variant. Als je voor een wat kleiner bord kiest, ben je minder geneigd om je bord heel vol te scheppen. Zorg ervoor dat je langzaam eet en meer van het voedsel en het gezelschap geniet.
  • Schep slim eten op. Als je kunt kiezen voor groente, aardappelen of pasta en vlees is het verstandig om te kiezen voor meer groente en zetmeelproducten en een klein stukje vlees.

Daarnaast kun je ook kiezen voor verantwoorde snacks. Ons assortiment bevat voldoende gezond snoepgoed mét of zonder suiker en ook een ruim aanbod gezonde chips en zoutjes.

Alcoholgebruik

Drink voldoende water en matig je alcoholgebruik. Als je een uur voor én een uur na het tafelen een glas water drinkt komt dat je spijsvertering ten goede. Drink ook niet teveel alcohol. Begin tijdens het diner pas met het drinken van wijn. Sla je de alcoholische versnaperingen voor het diner af dan scheelt dat toch al een gauw een aantal glazen.

Beweging

Zorg dat je voldoende beweegt. Dit is natuurlijk altijd verstandig, maar zeker tijdens de feestdagen is dat geen overbodige luxe. Begin je dag met een hardlooprondje of kies voor een iets minder rigoureuze optie als een wandeling met de hele familie.

Cadeautips

Kerst is natuurlijk de ideale gelegenheid om elkaar te verwennen met leuke cadeautjes. Denk bijvoorbeeld aan een luxe scheerset, een lekker parfum van Jay Fragrance of verzorgingsproducten van bijvoorbeeld Kneipp of Weleda. Weet u écht niet wat u moet geven? Dan is een cadeaubon van Broeders Gezondheidswinkel een goede keuze. Deze cadeaubon is alleen in de fysieke winkel verkrijgbaar. De ontvanger kan de bon inwisselen voor iets dat hij of zij graag wil hebben. En natuurlijk pakken we de bon leuk in, met een paar fijne proefjes erbij.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing