Recept: Rode linzensoep met creme fraiche
person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:Een verrukkelijke frisse linzensoep op smaak gebracht met heerlijke komijn. Ik wil rode linzensoep met creme fraiche maken! Wat heb ik allemaal nodig om dit te maken? Zorg dat u onderstaande ingrediënten in huis hebt:
- Klontje boter
- 1 grote ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 1 liter kippenbouillon
- 175 g rode linzen (zie omschrijving) gewassen en goed uitgelekt
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 aardappels geschild in dunne plakjes
- 1 winterwortel in dunne plakjes
- 2 eetlepels boter
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 bakje crème fraîche
- Paar sprieten bieslook
Hoe kan ik rode linzensoep met creme fraiche maken?
Heeft u het recept geprobeerd en bent u trots op het resultaat? Stuur ons een foto op onze Facebook!
- Verhit boter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de bouillon, linzen en paprikapoeder toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur lager, voeg de aardappel en wortel toe en laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Smelt intussen de boter in een koekenpan en voeg de komijn toe. Verwarm tot het heerlijk geurt en roer er dan de tomatenpuree door. Laat circa 2 minuten zachtjes pruttelen.
- Doe het tomatenpureemengsel in de soep en pureer alles glad en smeuïg met een staafmixer.
Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook & Instagram en mis niks! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.
Stel een vraag
En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!
Bedankt voor uw reactie, deze is goed aangekomen! Deze wordt eerst door onze redactie gecontroleerd voordat deze gepubliceerd wordt.