Recept: Havermout met koffie en hazelnoten

Recept: Havermout met koffie en hazelnoten

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Goedemorgen, dit geeft je een krachtige start van de dag! Qua smaak lijkt het een beetje op moccataart. Ik wil havermout met koffie en hazelnoten maken! Wat heb ik allemaal nodig om dit te maken? Zorg dat u onderstaande ingrediënten in huis hebt:

 • 100 gram havervlokken
 • 400 ml haverdrink
 • 2 grote Medjouldadels
 • 1 shot espresso
 • 1/2 theelepel vanillepoeder
 • snuf zeezout
 • 2 theelepels (rauwe) cacaopoeder
 • 2 theelepels hazelnoten
 • 2 theelepels hazelnootpasta

Optionele toppings:

 • vers fruit naar wens zoals banaan, verse dadels of granaatappel, pure chocolade

Hoe kan ik havermout met koffie en hazelnoten maken?

Heeft u het recept geprobeerd en bent u trots op het resultaat? Stuur ons een foto op onze Facebook!

 1. Ideaal gezien laat je de haver de nacht voor gebruik weken in water; dit is niet noodzakelijk maar verkort wel de kooktijd. Spoel de volgende ochtend de haver met schoon water en laat dit even uitlekken in een zeef.

Nu heb je twee verschillende opties: Optie 1:

 • Je kunt de haver en alle ingrediënten (behalve de rauwe cacao) in een steelpan zachtjes laten koken tot de pap de gewenste textuur heeft. Roer vlak voor serveren het cacaopoeder erdoor en verhit de pap niet meer.

Optie 2:

 • Je kunt de haver en alle overige ingrediënten (behalve de rauwe cacao) in een blender gieten en deze aanzetten totdat er een éxtra romige pap is ontstaan. Deze kun je vervolgens ook opwarmen in een pannetje. Het lijkt bij deze bereidingswijze wellicht alsof de pap te vloeibaar is maar dit kookt in wanneer je het verwarmt. Blijf regelmatig roeren als je de pap warm maakt en voeg eventueel extra water of havermelk toe naar wens. Roer vlak voor serveren het cacaopoeder erdoor en verhit de pap niet meer.
 • Verdeel de pap over 2 kommen en decoreer met de (eventueel geroosterde en fijngehakte) hazelnoten, hazelnotenpasta, eventueel vers fruit naar wens en, voor een éxtra luxe pap, een klein beetje geschaafde pure chocolade.
 • Je kunt van dit recept ook eenvoudig ‘overnight oats’ maken door alle ingrediënten de avond van tevoren te combineren, verdeel dit over 2 afsluitbare potjes en zet dit een nacht in de koelkast.

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook & Instagram en mis niks! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing