Cranio Sacraal therapie in Gezondheidscentrum Oosterhout

Cranio Sacraal therapie in Gezondheidscentrum Oosterhout

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Massagepraktijk Helga Holthuizen maakt vanaf de start van het Gezondheidscentrum Oosterhout deel uit van dit centrum. Zij past in haar praktijk o.a. cranio sacraal therapie toe. Bij cranio sacraal therapie worden de symptomen van uw klacht(en) niet op zichzelf behandeld, maar de behandeling is van de totale mens als één functionerend geheel. De behandelaar schenkt hierbij aandacht aan zowel de klachten als ook de mogelijke oorzaken ervan. Het cranio sacraal systeem bestaat uit de hersenen, het ruggemerg, het dikke vlies dat daaromheen zit (dura mater) en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van schedel (cranium) en wervelkolom tot onderaan het heiligbeen (sacrum). Binnen dit systeem bevindt zich ook het zenuwstelsel. Het ritme van het hersenvocht wordt gecreëerd door een pompsysteem diep binnenin de hersenen. De botten van de schedel zetten uit, vervolgens worden de wervels lichtjes van elkaar geduwd waarna het sacrum naar onder en vervolgens naar binnen draait. Dit cranio sacrale ritme uit zich als een uitdijende en inkrimpende golf die overal op het lichaam voelbaar is, vergelijkbaar met de beweging van eb en vloed. Cranio sacraal therapie nodigt het lichaam uit zoveel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is en stimuleert het zelfherstellend vermogen. Het soort klachten dat behandeld kan worden is zeer divers. Dit kunnen zowel acute als ook chronische klachten zijn. Bij kinderen zijn de volgende klachten goed met cranio sacraal therapie te behandelen: huilbaby’s, ontwikkelingsstoornissen, ADHD/ADD, faalangst en slaapstoornissen. Bij volwassen kun je denken aan rug-, schouder- en nekklachten, migraine/hoofdpijn, whiplash, duizeligheid, chronische vermoeidheid, burn-out, stress, depressie, angsten en posttraumatische klachten. Helga is aangesloten bij de NCSV, Nederlandse Cranio Sacraal Vereniging Als u interesse heeft in wat cranio sacraal voor uw gezondheid kan betekenen, neem dan contact op via helgaholthuizen@hetnet.nl of 06 27563823.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Jennifer Blijlevens calendar_today Geplaatst op:

Goedenavond, geeft u nog steeds behandelingen? Is er een website? Hoor het graag. Met vriendelijke groet Jennifer

question_answer Klantenservice calendar_today Geplaatst op:
Beste ,
Met vriendelijke groet,

Klantenservice

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing