Recept: Pasta met pompoen, salie, peccorino en rode ui
person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:Voor dit hartige brood heb je geen oven nodig. Een kleine pan met antiaanbaklaag volstaat. Daarnaast is het ook nog eens heel gemakkelijk te maken. Ik wil panbrood met havergrutten, olijven en rozemarijn maken! Wat heb ik allemaal nodig om dit te maken? Zorg dat u onderstaande ingrediënten in huis hebt:
- 300 gram speltbloem
- 145 gram boekweitmeel
- 50 gram havergrutten
- 1 theelepel zout
- 7 gram gist
- 2 eetlepel olijfolie
- 300 ml water
- 70 gram olijven
- 30 gram zongedroogde tomaten in kleine stukjes geknipt
- extra olie om in te vetten
Hoe kan ik panbrood met havergrutten, olijven en rozemarijn maken?
Heeft u het recept geprobeerd en bent u trots op het resultaat? Stuur ons een foto op onze Facebook!
- Doe de speltbloem, boekweitmeel, havergrutten, zout, gist, olijfolie en het water in een kom en roer met een houten lepel alles goed door elkaar (het deeg moet licht plakkerig aanvoelen).
- Voeg nu de olijven en zongedroogde tomaten toe en bedek de kom met plasticfolie of een vochtige theedoek. Laat minimaal 6 uur tot maximaal 15 uur staan.
- Maak met bebloemde handen een bal van het deeg en leg deze in een met olie ingevette braadpan. Doe de deksel erop en laat het nog 30 minuten rusten op een warme plek.
- Zet de pan daarna in een voorverwarmde oven en bak het circa 40 minuten op 200°C met de deksel op de pan.
Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook & Instagram en mis niks! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.
Producten
Stel een vraag
En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!
Bedankt voor uw reactie, deze is goed aangekomen! Deze wordt eerst door onze redactie gecontroleerd voordat deze gepubliceerd wordt.