Sportvoeding verbetert je prestaties

Sportvoeding verbetert je prestaties

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Om goede sportprestaties te kunnen leveren moet je hard trainen. Ook als je erg gespierd wil worden zul je je flink wat uren in het zweet moeten werken in de sportschool. Naast vele uren van training is het ook belangrijk dat je op een juiste manier eet. Doe je dat niet dan zal er amper resultaat zichtbaar zijn. Sporters moeten gevarieerd eten en om het beste uit zichzelf te halen moeten ze hun voedingspatroon aanvullen met sportvoeding.

Wat is sportvoeding?

Als er over sportvoeding gepraat wordt dan heeft men het vaak over voedingssupplementen die gericht zijn op sporters. Sportvoeding is een aanvulling op normale voeding. Deze speciale voeding alleen zorgt niet voor goede prestaties. Het is belangrijk dat je gewone voedingspatroon in orde is. De algemene adviezen voor een gezond voedingspatroon gelden in de meeste gevallen ook voor sporters. Een gezond voedingspatroon bevat de volgende voedingsstoffen:

  • Koolhydraten – de belangrijkste energiebron voor ons lichaam
  • Vetten – helpen het lichaam om voedingsstoffen op te nemen
  • Vitamines en mineralen – onmisbaar voor goede gezondheid en normale groei
  • Eiwitten – belangrijk voor bouw en herstel van spieren
  • Water – transporteert voedingsstoffen door het lichaam

Eiwitten of proteïnen

Eiwitten of proteïnen zijn voedingsstoffen die een belangrijke rol spelen in sportvoeding. Elke cel in je lichaam bevat eiwit. Eiwit is belangrijk voor de bouw en herstel van weefsel. Het voegt bouwstenen samen voor botten, spieren, kraakbeen, huid en bloed. Ons lichaam veel proteïnen nodig, maar het kan deze voedingsstof niet opslaan voor een ander moment. Zonder eiwitten is spieropbouw niet mogelijk. Proteïnen komen vooral voor in vlees, vis, eieren, peulvruchten, noten, zaden en sojaproducten.

Voedingssupplementen

Sporters nemen supplementen om hun prestaties, kracht en herstel te verbeteren. Supplementen komen in verschillende vormen voor: multivitamines en mineralen, eiwit en creatine. Laatstgenoemde is een energierijke stof die helpt om energie op te slaan. Sporters gebruiken het om hun spiermassa te vergroten. Het wordt gezien als een legaal prestatieverhogend middel. Je zou er langer door kunnen trainen en het verbetert je prestaties bij explosieve trainingen.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing