Recept: Peterselieflensjes
person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:Oer-Hollandse flensjes met peultjes, wortel, asperges en sperzieboontjes. Wij zeggen: proberen! Ik wil zelfgemaakte peterselieflensjes maken! Wat heb ik allemaal nodig om dit te maken? Zorg dat u onderstaande ingrediënten in huis hebt: Voor de flensjes:
- 125 g bloem, gezeefd
- bosje peterselie, fijngehakt
- 250 ml amandeldrink
- zout
- 1 eetlepel kokosolie
Voor de vulling:
- 100 gram peultjes, schoongemaakt
- 250 gram groene asperges, harde stukjes afgesneden
- 100 gram sperzieboontjes, schoongemaakt
- 1 wortel, in lange reepjes
- (of andere groenten naar keuze, in totaal ca. 500 gram)
- zout naar smaak
(voor 2 personen)
Hoe kan ik peterselieflensjes maken?
Heeft u het recept geprobeerd en bent u trots op het resultaat? Stuur ons een foto op onze Facebook!
- Meng voor de flensjes de bloem, peterselie en amandeldrink goed door elkaar en voeg een snufje zout toe. Zet opzij.
- Kook voor de vulling de groenten beetgaar en houd ze warm.
- Smelt de kokosolie in een koekenpan en roer door het flensjesbeslag (zo hoef je bij het bakken geen of weinig vet te gebruiken).
- Bak 4 mooie flensjes van het beslag, leg ze op een bord, verdeel de groenten erover en rol op.
Volg Broeders Gezondheidswinkel!
Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook & Instagram en mis niks! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.
Stel een vraag
En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!
Bedankt voor uw reactie, deze is goed aangekomen! Deze wordt eerst door onze redactie gecontroleerd voordat deze gepubliceerd wordt.