Gezondheidswinkel, bio-speciaalzaak en gezondheidscentrum ineen

Gezondheidswinkel, bio-speciaalzaak en gezondheidscentrum ineen

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Een gezondheidswinkel, een bio-speciaalzaak of een gezondheidscentrum? Of gewoon alle drie? "Dat laatste", beklemtoont Wim Melis van Broeders Gezondheidswinkel. Het concept achter zijn winkel inclusief gezondheidscentrum blijkt een gouden zet: het familiebedrijf ziet haar omzet al jaren achtereenvolgend toenemen. "Dat komt door onze gezondheidsbenadering. Dat begint logischerwijs bij gezonde voeding. Zo hebben we een compleet aanbod aan voornamelijk biologische vers- en droogwarenproducten om aan die wens tegemoet te komen. Voor de eventuele tekortkomingen, denk aan extra vitamines als de R weer in de maand zit, vormen onze voedingssupplementen een mooie aanvulling." Het familiebedrijf bestaat inmiddels 78 jaar. Wat ooit begon als een klein zuivelwinkeltje, groeide uit naar een delicatessenzaak. Toen eind jaren '60 reformproducten in opkomst kwamen, ging het bedrijf daarin mee. Toen Wim en zijn partner Hélène in 2002 het stokje van de vorige generatie overnamen, werd alles in de winkel gezond, natuurlijk of biologisch. "Inmiddels is meer dan 90% van ons voedingsaanbod biologisch en we gaan binnenkort aan de slag om het EKO-keurmerk binnen te halen", aldus Wim. broeders2 Wim met één van zijn vaste klanten. In oktober vorig jaar werd de winkel grondig gerestyled en opnieuw ingericht. "We zaten op ruim 550 m2 toch nog redelijk krap in ons jasje. De uitbreiding bood meteen de kans om de routing in de winkel grondig te herzien. Zoals in veel gewone supermarkten vind je nu ook alle biologische groenten en fruit meteen bij binnenkomst. De wand met vitamines en voedingssupplementen bevindt zich aan de andere zijde en is grotendeels voorzien van een self-service concept", vertelt Wim. "Je ziet op het boodschappenlijstje terug dat de omzet voor met name gezonde biologische voeding hierdoor een impuls heeft gehad." broeders3 Op de broodafdeling wordt middels informatieborden uitgelegd waarin biologisch brood zich onderscheid van gangbaar brood.  Toch is de toegenomen nadruk op (verse) voeding niet wat de winkel uniek maakt. Het is meer de combinatie van bio-speciaalzaak, gezondheidswinkel en gezondheidscentrum, die bijzonder fluïde en complementair is. Wie het pand vanaf de hoofdingang betreedt, heeft aanvankelijk niet door dat de achterzijde van het pand een team aan complementaire artsen en therapeuten huisvest. "Het totale concept mag in Nederland, zeker in deze omvang, uniek genoemd worden. Daarmee en ook door onze sterk toegenomen afzet via online verkoop in de eigen webshop, kunnen wij ons wapenen tegen de krachten van de markt", vervolgt hij. broeders4 Een greep uit het assortiment van Broeders Gezondheidswinkel. "Je merkt bij veel bio-speciaalzaken en gezondheidswinkels dat er een soort taboe rust op het promoten van productgroepen afkomstig uit 'het andere kamp'. Het is een compleet verkeerd beeld dat aanbieders van biologische voeding en vitamines en voedingssupplementen elkaar op voorhand beconcurreren. Uit ons winkelconcept blijkt dat beiden elkaar goed aanvullen en zelfs versterken. Klanten met bijzondere voedings- of dieetwensen of klanten met specifieke gezondheidsvraagstukken kunnen bij ons onder één dak terecht. Het één zit het ander daarbij zeker niet in de weg. Ter illustratie: als één van onze voedingstherapeuten adviseert om een bepaald dieet te gaan volgen, biedt ons winkelgedeelte een ruim assortiment 'Free From'-producten waar onze klanten uit kunnen kiezen. Ze zijn uiteraard tot niets verplicht, maar we bieden ze het wel aan. Dat stellen onze klanten zeer op prijs", besluit Wim. Niet alle producten zijn biologisch. broeders5 De producten die dat niet zijn, zijn wel van reformkwaliteit. Zie het als een trede tussen gangbaar en biologisch.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing