Verantwoord afvallen met dieetvoeding

Verantwoord afvallen met dieetvoeding

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Ben je een aantal kilo’s te zwaar en zou je graag wat af willen vallen? Dan kan dieetvoeding je daarbij helpen. Dieetvoeding is er in allerlei soorten en maten. Broeders Gezondheidswinkel heeft een ruim assortiment als het aankomt op voeding die je helpt bij de strijd tegen de overtollige kilo’s. Je hoeft dus niet elke keer hetzelfde te eten, want er is keuze genoeg!

Verschillende soorten diëten en dieetvoeding

Er zijn veel verschillende soorten diëten. Denk aan glutenvrije, suikervrije , lactosevrije, zoutarme en koolhydraatarme diëten. Voor al deze soorten zijn ook eigen soorten voeding. Iedereen heeft wel eens gehoord van suiker- of glutenvrije producten. Gelukkig zijn zulk soort producten steeds gemakkelijker te verkrijgen. Dieetvoeding levert minder energie en komt voor in allerlei vormen, zoals poeders, shakes en repen. Er wordt verschil gemaakt tussen dieet voeding met een lage energetische waarde en voeding met een zeer lage energetische waarde.

Maaltijdvervangers

Laagenergetische voeding is bedoeld om gewone maaltijden als ontbijt, lunch of diner te vervangen. Deze moeten per dag tussen de 800 en 1200 calorieën bevatten en ook moeten er genoeg vitamines en mineralen inzitten. Het vervangen van één hoofdmaaltijd per dag voorkomt dat je aankomt en helpt je bij het afvallen.

Vervangers van de gehele voeding

Daarnaast is er ook de voeding met een zeer lage energetische waarde. Deze vorm van dieetvoeding moet geen maaltijd, maar zelfs je hele voeding vervangen. Deze producten mag je maximaal drie weken gebruiken. Wil je ze langer gebruiken dan mag dat alleen met medische begeleiding. Dieetvoeding die maar tussen de 450 en 800 calorieën bevat, zijn geschikt als je in een korte tijd veel moet afvallen. Bijvoorbeeld voor een operatie.

Groente en fruit

Dieetvoeding is gezond als je er voldoende groente en fruit bij eet. Er zitten dan wel vitamines en mineralen in, maar andere stoffen die groente en fruit zo gezond maken ontbreken. Het is dus belangrijk om dit niet over te slaan. Bovendien zitten er weinig calorieën in groente dus daar hoef je je niet druk om te maken.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing