Super- & rawfoods bomvol belangrijke voedingsstoffen

Super- & rawfoods bomvol belangrijke voedingsstoffen

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Super- en rawfoods waren een aantal jaren geleden nog vrij onbekend, maar inmiddels heeft iedereen wel eens gehoord van goji bessen, chiazaad en quinoa. Er zijn boeken over volgeschreven en we kunnen zeggen dat superfoods een trend geworden zijn. Maar wat zijn superfoods precies en wat voor effect hebben ze?

Superfoods

Superfoods zijn voornamelijk biologische voedingsproducten die veel verschillende essentiële voedingsstoffen bevatten. Om onder de categorie superfood te vallen moet er in het voedingsmiddel minimaal 12 verschillende voedingsstoffen zitten. Denk bijvoorbeeld aan vitaminen, mineralen en eiwitten. Deze voedingsstoffen moeten ook nog eens in een hoge concentratie voorkomen en optimaal door het lichaam opgenomen kunnen worden. Niet alleen zaden en noten behoren tot de superfoods. Ook wat meer alledaagse producten als boerenkool, spinazie, ui, paprika, courgette, avocado, knoflook en cacaobonen maken hier deel van uit.

Rawfoods

Naast superfoods kennen we ook rawfoods. Rawfood is plantaardige voeding die niet is blootgesteld aan een temperatuur hoger dan 42 graden Celsius. Het is dus gewoon rauw voedsel. Het voordeel hiervan is dat alle belangrijke voedingsstoffen behouden blijven. Voorbeelden van rawfood zijn fruit, groenten, noten, pitten, zaden en granen. Rawfoods passen in ieder dieet.

Meer voedingsstoffen

Het voordeel van raw & superfoods ten op zichten van ‘bewerkt’ voedsel is dat ze veel meer voedingsstoffen bevatten. In bewerkt voedsel gaan vaak belangrijke voedingsstoffen verloren. Hierdoor krijgen we steeds minder belangrijke voedingsstoffen binnen en dat zorgt voor grotere gezondheidsproblemen in onze maatschappij. Een gebrek aan deze voedingsstoffen zorgt ervoor dat ons lichaam inteert op onze reserves en hierdoor hebben we minder energie. Witte rijst, wit brood en witte pasta zijn voorbeelden van bewerkte producten. Deze producten worden gemaakt van volkoren granen die vol zitten met vitaminen, mineralen en vezels. Deze voedingsstoffen zijn verloren gegaan in de ‘witte’ varianten. Dit geldt ook voor olie. De bewerking van olie verstoort de ideale balans van vetzuren die zo gezond is.

Onmisbaar in gezond eetpatroon

Superfoods zijn onmisbaar in een gezond voedingspatroon. Ze zorgen op een handige en snelle manier voor het binnenkrijgen van voldoende voedingsstoffen. Superfoods zijn gemakkelijk toe te voegen aan gerechten. Ook kun je als aanvulling op je voeding zogenaamde supersupplementen innemen om  toch genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing