Start met detoxen en reinig je lichaam

Start met detoxen en reinig je lichaam

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Gezond leven is voor iedereen belangrijk. Veel mensen proberen zo gezond mogelijk te eten, voldoende te bewegen en 8 uur per nacht te slapen. Helaas lukt dit niet altijd. Uitgebreid tafelen met een biertje of wijntje erbij en vervolgens te laat naar bed gaan. Dit herkent iedereen en dat is helemaal niet zo erg. Het is alleen wel belangrijk om je lichaam te laten herstellen en de afvalstoffen af te voeren. Detoxen oftewel ontgiften is een goede manier om je lichaam te reinigen. Detoxen kan op veel verschillende manieren. Vroeger namen mensen kruiden in en lieten ze zich masseren. Tegenwoordig kiezen mensen vaak voor speciale diëten, ontslakkingskuren en detoxpleisters om hun lichaam te ontgiften. Dit is niet per se nodig, want het kan ook makkelijker.

Don’ts

Om je lichaam te reinigen is het handig om te weten wat de grootste ‘vervuilers’ zijn. Dat fastfood, nicotine, alcohol en drugs ongezond zijn zal niemand verbazen. Maar ook vervuilde lucht, straling en stress zorgen voor veel afvalstoffen. Probeer dit alles dus zoveel mogelijk te vermijden. Drankjes die cafeïne bevatten, zoals koffie en cola zijn ook een no go. Gezond eten is heel belangrijk en daarom is het verstandig om niet te veel suiker, zoetstoffen, rood vlees en vet voedsel binnen te krijgen.

Wat moet je dan juist wel doen?

Ten eerste moet je genoeg water drinken. Minimaal 1,5 tot 2 liter per dag en in de ochtend het liefst met wat citroensap erbij. Vervang ongezond voedsel door veel rauwe groenten, fruit en kool. Dit kun je aanvullen met voedingssupplementen die appelazijnzuur, knoflook en vitamine C bevatten. Naast gezonde voeding is het ook belangrijk om jezelf goede gewoontes aan te leren. Denk aan meer sporten (dit stimuleert de darmen om zichzelf te reinigen), een vast slaapritme en genoeg ontspanning. Een bezoekje aan de sauna helpt altijd! Dit brengt je tot rust en door het zweten verlaten afvalstoffen je lichaam.

Positieve effecten

Dit alles kost je waarschijnlijk wat moeite en daarom is het goed om te weten wat detoxen met je doet. Als je ontgift krijg je meer energie en voel je jezelf fitter. Daarnaast wordt je spijsverteringssysteem beter en een fijne bijkomstigheid is ook dat je zult afvallen. Zelfs cellulitis neemt af! Voor je huid is het ook een boost. Detoxen heeft namelijk een positief effect op eczeem en andere huidklachten. Na een ongezonde periode moet je wennen aan al dat gezonde eten en die nieuwe gewoontes. Daarom is het verstandig om niet te hard van stapel te lopen en rustig te beginnen. Drink veel water en zorg dat je meer beweegt. Laat ongezonde snacks staan en kies voor een eetpatroon dat bestaat uit veel groenten en fruit. Detoxen is niet makkelijk, maar het is heel goed om je lichaam af en toe te reinigen. Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing