Recept: Hartige petitfours
person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:Iets gezonds én lekkers op tafel tijdens een feestje of gewoon voor een gezellig avondje? Probeer deze hartige petitfours eens. Ik wil hartige petitfours maken! Wat heb ik allemaal nodig om dit te maken? Zorg dat u onderstaande ingrediënten in huis hebt:
- 9 sneetjes bruin of wit casinobrood, zonder korst
- 300 gram verse geitenkaas (op kamertemperatuur)
- 3 eetlepels peterselie (heel fijngehakt)
- 3 eetlepels verse basilicum, heel fijngehakt
- Versgemalen zwarte peper
- 1/2 rode paprika, in piepkleine blokjes
- 1/2 gele paprika, in piepkleine blokjes
- 6 plakken gegrilde achterham
- 1 bakje rucolakers of tuinkers
- 18 kerstomaatjes
Hoe kan ik hartige petitfours maken?
Heeft u het recept geprobeerd en bent u trots op het resultaat? Stuur ons een foto op onze Facebook!
- Meng de geitenkaas met de peterselie, basilicum en peper naar smaak.
- Meng de helft met de rode paprikablokjes en de andere helft met de gele paprikablokjes.
- Bestrijk drie sneetjes brood met kruidenkaas met rode paprika en drie sneetjes met kruidenkaas met gele paprika.
- Beleg al deze sneetjes met ham. Leg de sneetjes met gele paprika op de sneetjes met rode paprika.
- Bestrijk de laatste drie sneetjes aan beide kanten met de naturel geitenkaas en leg ze op de stapeltjes.
- Snijd deze stapeltjes met een elektrisch mes of een scherp kartelmes zonder te duwen elk in vier mooie vierkantjes.
- Garneer de petitfours bovenop met een toefje rucolakers en partjes tomaat.
- Zet de petitfours op een mooie schaal en zet ze tot gebruik in de koelkast.
Volg Broeders Gezondheidswinkel!
Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook & Instagram en mis niks! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.
Stel een vraag
En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!
Bedankt voor uw reactie, deze is goed aangekomen! Deze wordt eerst door onze redactie gecontroleerd voordat deze gepubliceerd wordt.