Herfstsalade met gekonfijte uien

Herfstsalade met gekonfijte uien

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Laatste Update 11-11-2021

Deze herfstsalade met typische najaarsingrediënten past perfect bij deze tijd van het jaar.  Ik wil herfstsalade met gekonfijte uien maken! Wat heb ik allemaal nodig om dit te maken? Zorg dat u onderstaande ingrediënten in huis hebt:

  • 200-250gram stevige sla (zoals eikenblad, frisée, lollo rosso of veldsla) gewassen, gedroogd en in stukken gescheurd
  • 3 middelgrote (rode) uien, in plakken van ½ cm
  • 1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes, gehakt
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 100 ml balsamico-azijn
  • 100 ml olijfolie (+ extra voor bestrijken)
  • 4 eetlepels kokend water
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 70 gram blanke amandelen
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 grote rijpe handperen
  • 4 verse geitenkaasjes naturel (per twee stuks à 60gram verpakt dus 240 gram totaalgewicht)

(voor 4 personen)

Hoe kan ik herfstsalade met gekonfijte uien maken?

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Bewaar de sla tot gebruik in de koelkast.
  3. Bereid de gekonfijte uien: meng de uienringen met rozemarijn en tijm in een ovenschaal waarin alles precies past. Giet de balsamico, olijfolie (1 eetlepel achterhouden voor de amandelen) en het kokende water erover. Bestrooi met zout en zwarte peper en dek strak af met aluminiumfolie.
  4. Zet 1 uur in de oven en proef daarna of de uien heel mals zijn. Zo niet, zet nog eens voor 10 tot 15 minuten terug in de oven.
  5. Haal de schaal eruit, verwijder de folie en laat de uien afkoelen tot kamertemperatuur. Giet ze af (zeef) maar vang het vocht op.
  6. Bereid de amandelen: temper de oventemperatuur tot 170°C.
  7. Meng de amandelen met de lepel achtergehouden olijfolie, een theelepel versgemalen peper, een derde deel van de suiker en een beetje zout. Spreid ze uit over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 10-15 minuten goudbruin. Schep iedere 5 minuten om zodat ze niet aanbranden.
  8. Bereid de peren en de geitenkaas: zet de oven op de grillstand of warm een aparte grill voor.
  9. Bekleed de bakplaat met aluminiumfolie en kwast vervolgens in met olie. Snijd de peren in de lengte in plakken van een 3 cm en verwijder het klokhuis. Leg de plakken peer op de bakplaat, strooi de helft van de overgebleven suiker erover en plaats ze onder de grill tot ze gekarameliseerd zijn.
  10. Draai ze om, strooi de rest van de suiker erover en laat ook de andere kant karamelliseren.
  11. Leg op het laatst de 4 geitenkaasjes ernaast(of haal eerst de peren van de plaat als er geen plaats is) en gril kort tot de kaas begint te smelten.
  12. Opmaak: verdeel de sla over 4 borden en meng er de peer en de amandelen doorheen. Schik hierop de gekonfijte uien. Giet het overgebleven uienvocht over de salade en leg er tot slot de geitenkaasjes op.

Heeft u het recept geprobeerd en bent u trots op het resultaat? Stuur ons een foto op onze Facebook

Volg Broeders Gezondheidswinkel!

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook & Instagram en mis niks! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing