Broeders Gezondheidswinkel drastisch verbouwd en vernieuwd

Broeders Gezondheidswinkel drastisch verbouwd en vernieuwd

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Tegenwoordig best iets om trots op te zijn: Broeders Gezondheidswinkel is geen ééndagsvlieg. Je hoeft al niemand meer te zeggen dat de zaak gevestigd is aan de Keiweg 7. ‘Wereldberoemd’ in Oosterhout. Drie generaties geleden was er een zuivelwinkel. De winkel breidde zich in etappes uit tot de gezondheidswinkel en biologische speciaalzaak anno 2016, volledig gewijd aan gezondheidsproducten. Van generatie op generatie. De vierde staat al te trappelen. Maar ondanks de leeftijd blijven ze daar scherp. Oog en oor functioneren uitstekend. Oog voor alle ontwikkelingen in de wereld van de gezondheids- en natuurvoedingswinkels. En oor voor de wensen van de klanten. Dat leidde tot ingrijpende veranderingen en verbeteringen.

Luisteren naar de bewuste consumenten

De consument is bewuster geworden. Belangstelling voor en de vraag naar natuurlijke of biologische producten groeit. Dus Broeders groeit mee. Hélène Melis-van Kampen van wie de grootouders ruim 78 jaar geleden de zuivelwinkel startten. “We hebben een compleet nieuwe lijn met vitamines en voedingssupplementen. Meer dan 100 goed samengestelde producten die we voor een aantrekkelijke prijs/kwaliteitsverhouding in de markt gaan zetten. We hebben op dit moment al meer dan 10.000 verschillende artikelen op voorraad en 70.000 artikelen in onze webwinkel. Daarmee kunnen we onze gewaardeerde klanten van alle gewenste natuurlijke of biologische producten voorzien.”

Drastische uitbreiding voedingsassortiment

De biologische voeding heeft duidelijk veel meer accent gekregen. Wanneer je de winkel binnenkomt, loop je meteen tegen een uitgebreide wand aan met biologische groente en fruit. Het gehele voedingsassortiment is drastisch vernieuwd en ook uitgebreid. Na maandenlange voorbereiding en research zijn er tal van nieuwe merken en producten toegevoegd. Eigenaar Hélène Melis: “Daarbij hebben we met name gekeken naar een zo aantrekkelijke prijs voor de consument, maar ook naar de samenstelling van producten en de uitstraling van het merk. Op basis van de eerste reacties merken we al dat onze klanten aangenaam verrast zijn door de veelheid aan (nieuwe) producten.”

Geen bottle neck dankzij flying doctors

De meest in het oog springende verandering is de verbouwing van de winkel, waarbij zo veel mogelijk rekening is gehouden met de wensen van de klanten. De lange balies, die voorheen een bottleneck veroorzaakten, zijn verdwenen. Om de doorstroming te verbeteren en de wachttijden terug te brengen, is de dubbelfunctie van afrekenpunt en ‘adviesbureau’ gesplitst. Er staan nu twee kassa’s, waarvan één met lopende band, die uitsluitend dienen als afrekenpunt. De schappen met homeopathie en vitamines, die voorheen achter de balie stonden, zijn nu bijna volledig ‘vrijgegeven’ zodat de klanten zelf hun vitamines of voedingssupplementen en homeopathische geneesmiddelen kunnen pakken. Voor adviezen lopen de medewerk(st)ers als een soort ‘flying doctors’ door de winkel. Ze geven adviezen en wijzen de klanten de weg naar de gewenste producten.

Steeds klantvriendelijker

En het wordt steeds klantvriendelijker. Wim Melis: “We willen het zoeken naar producten eenvoudiger maken. De zaak wordt opgedeeld in vier werelden: Puur Voeden (gezond eten), Puur Gezond (homeopathie en vitamines), Puur Mooi (cosmetica en lichaamsverzorging) en Puur Leven (lifestyle), waarbij steeds geldt Bewust Leven = Bewust Kiezen. De vernieuwde indeling, een duidelijker assortimentsaanduiding en de adviserende medewerk(st)ers moeten ervoor zorgen dat onze klanten optimaal hun weg weten te vinden in onze winkel.”

Agenda

Vrijdag 4 november (2016): GRATIS Celzouten Gezichtsanalyse (aanmelden in de winkel) Zaterdag 5 november (2016): Proeverij Provamel plantaardige biologische producten Woensdag 9 november (2016): GRATIS Huidanalyse Dr. Hauschka cosmetica (aanmelden in de winkel) Donderdag 10 november (2016): Proeverij Biologische Kaas van Kaasboerderij Bastiaansen uit Molenschot Vrijdag 11 november (2016): Proeverij van diverse biologische wijnen Zaterdag 12 november (2016): Demonstratie en uitleg van CBD Olie GRATIS Persoonlijk huid- en productadviesWeleda cosmetica (aanmelden in de winkel)

Foto's vernieuwde winkel

_MG_8266 bew _MG_8258 bew _MG_8226 bew 1 _MG_8201 bew _MG_8196 bew _MG_8193 bew _MG_8191 bew _MG_8190 bew _MG_8185 bew _MG_8183 bew _MG_8181 bew _MG_8176 bew _MG_8171 bew _MG_8161 bew _MG_8149 bew _MG_8147 bew _MG_8144 bew _MG_8142 bew _MG_8140 bew _MG_8137 bew

 

Feestelijke Openingsacties - 25% korting!

Weleda Pfluger Schusslerzouten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing