Wintertijd: lekker een uurtje langer slapen, of toch niet?

Wintertijd: lekker een uurtje langer slapen, of toch niet?

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Aanstaand zaterdag op zondagnacht gaat de wintertijd weer in. De klok wordt dan één uur achteruit gezet. Gevolg hiervan zijn kortere dagen en dit kan vervelende klachten veroorzaken. Bent u er klaar voor? Twee op de drie Nederlanders die klachten hebben bij het ingaan van de wintertijd, weten dat de biologische klok de oorzaak is van die klachten. Vrouwen hebben hier meer last van dan mannen. En ook jongeren hebben vaker last van klachten dan ouderen (50+).

Slaapproblemen

Slaapgerelateerde klachten komen het vaakst voor. Zo voelt de helft zich minder uitgerust, is 1 op de 3 eerder wakker en komt een kwart moeilijker in slaap 's avonds. De meeste mensen doen ook daadwerkelijk iets aan hun klachten. Bijvoorbeeld eerder onder de wol kruipen of een drankje drinken. Mannen kiezen daarbij vaker voor een alcoholische versnapering dan vrouwen. Ook speciale melatonine thee en warme melk zijn populaire drankjes. Overigens zijn er ook mensen die een betere nachtrust proberen te krijgen door een potje te gamen of zelfs te bidden voor het slapengaan. Vrouwen zijn tijdens de wintertijd ook eerder geneigd om naar de slaapmiddelen te grijpen. Broeders Gezondheidswinkel biedt allerlei natuurlijke slaapstimulerende middelen aan die voor een betere nachtrust zorgen. Deze kunt u eenvoudig in onze webshop bestellen. Ons advies: Melatonine L-tryptofaan van Lucovitaal. Het helpt bij het in stand houden van een natuurlijk slaap-waakritme en bevordert een gezonde slaap.

Winterdip

Maar niet alle klachten zijn slaap gerelateerd. Zo voelt 23% zich niet zo lekker in z’'n vel of een beetje somber na het ingaan van de wintertijd. De meeste mensen benoemen hun klachten als ‘ik ben uit mijn ritme’, maar de klachten worden ook wel omschreven als ‘last hebben van het verzetten van de klok’ of als een ‘winterdip’. Over het algemeen hebben vrouwen iets meer last van deze klachten en noemen het daarom vaak een 'winterdip'. Het nemen van vitamines kan deze klachten verminderen. Van vitamine B12 is aangetoond dat het gevoelens van angst of depressie kan helpen verminderen. Ons advies: Probeer Dutch Vit-Min Caps van NOW  eens. Een krachtige brede multivitamine die u gezond de week door helpt.

Vragen over dit onderwerp?

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing