Pindakaasijs
person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:Met dit heerlijke zomerweer mag een ijsje uiteraard niet ontbreken. Pindakaasijs is genieten!
Wat heb ik nodig?
Ik wil pindakaasijs maken! Wat heb ik allemaal nodig om dit te maken? Zorg dat u onderstaande ingrediënten in huis hebt:
- 2 rijpe bananen
- 1 vanillestokje
- 100 gram (kokos)yoghurt
- 1 eetlepel pindakaas (Horizon)
- 1 eetlepel honing (de Traay)
- snufje zeezout
- 2 eetlepels cacao nibs
- toppings naar keuze, bijvoorbeeld kersen
(voor 2 personen)
Hoe kan ik Pindakaasijs maken?
- Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Doe de plakjes in een bakje of diepvrieszakje en leg ze minimaal 1 nacht in de vriezer.
- Schraap het merg uit het vanillestokje en doe dit samen met de bananen, (kokos)yoghurt, pindakaas, honing en een snufje zeezout in een blender. Heb je geen krachtige blender? Laat de stukjes banaan dan eerst een klein beetje ontdooien zodat ze niet te hard zijn voor je blender.
- Laat de blender draaien totdat je een egaal, romig mengsel hebt. Pauzeer de blender eventueel af en toe om de massa naar beneden te drukken.
- Roer de cacao nibs er met een lepel doorheen en serveer het ijs zo snel mogelijk of laat het nog even opstijven in de vriezer. Bestrooi het ijs eventueel met toppings zoals vers fruit en wat extra cacao nibs.
Heeft u het recept geprobeerd en bent u trots op het resultaat? Stuur ons een foto op onze Facebook!
Volg Broeders Gezondheidswinkel!
Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook & Instagram en mis niks! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.
Stel een vraag
En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!
Bedankt voor uw reactie, deze is goed aangekomen! Deze wordt eerst door onze redactie gecontroleerd voordat deze gepubliceerd wordt.