Proost! Naast gezond eten is ook gezond drinken heel belangrijk!

Proost! Naast gezond eten is ook gezond drinken heel belangrijk!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Wie biologische groente en fruit eet, kiest voor gezonde producten. Naast gezond eten is ook gezond drinken heel belangrijk. Zeker nu het zomerse weer in Nederland al dagen aanhoudt, is het van belang om goed op jezelf te letten en extra veel te drinken.

Afvoeren afvalstoffen

Je lichaam gebruikt dit vocht om alle afvalstoffen af te voeren en om op de juiste temperatuur te blijven. Gemiddeld heb je zo’n 2,5 liter vocht per dag nodig. Via je eten krijg je al ongeveer 1 liter binnen, want al die heerlijke biologische groente en fruit bestaan voor zo’n 80% uit vocht. De overige 1,5 liter krijg je binnen via drinken.

Drinken zonder suiker

Let er wel op dat je vooral kiest voor gezond drinken zonder suiker. In een glas fris zitten namelijk gemiddeld 6 suikerklontjes. Maar ook in een glas vruchtensap zitten ongeveer 5 suikerklontjes. In vruchtensap zijn dit weliswaar ‘natuurlijke vruchtensuikers’, toch ziet je lichaam het gewoon als suiker. Als je vers fruit eet, krijg je in verhouding minder suiker binnen als in geperst sap. Bovendien krijg je dan ook vezels binnen, die de opname van suikers in het bloed vertragen.

Water drinken saai?

Vind je alleen water drinken toch te saai? Dan kun je ook je eigen drankjes maken. Voeg bijvoorbeeld eens wat muntblaadjes toe aan een liter water en laat het een tijdje in de koelkast staan. Of voeg aan een liter water wat citroensap of een schijfje citroen toe. Kies in dit laatste geval altijd een biologische citroen, want op de schil van gangbare citroenen zitten soms resten van landbouwgif. Je kan ook heel makkelijk je eigen biologische ijsthee maken: stop 5 gram groene theeblaadjes en de geraspte schil van 1 limoen (bio!) in de fles met water. Laat dit een nachtje trekken in de koelkast. Schenk door een zeefje in een gekoelde thermosfles. En Voila!

Vochtig voorafje

Natuurlijk kun je ook een ‘vochtig’ voorafje toevoegen aan je avondmaaltijd met bijvoorbeeld een lekkere zomerse gazpacho van biologische tomaten, komkommer en paprika. Voeg hier een halve rode peper aan toe voor wat extra pit. Proost!

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

chat_bubble_outline Sonja Starink calendar_today Geplaatst op:

Daar heb je helemaal gelijk in. Veel mensen houden zich bezig met gezond eten maar gezond drinken is minstens zo belangrijk. Als je alleen maar groentes eet maar daar altijd een glas cola bij neemt, heeft het totaal geen nut.

question_answer Broeders Gezondheidswinkel calendar_today Geplaatst op:
Beste , Als reactie daarop eigenlijk heel simpel: Wij zijn het van harte met u eens!

Met vriendelijke groet,
Wim Melis

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
T 0162-453223 F 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.nl
Met vriendelijke groet,

Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be
question_answer Team Broeders Gezondheidswinkel
calendar_today Geplaatst op:
Beste , Bedankt voor jouw reactie op deze blog. Vanwege wet- en regelgeving is het niet mogelijk om onze reactie te publiceren. 
Met vriendelijke groet,

Team Broeders Gezondheidswinkel

Broeders Gezondheidswinkel
Keiweg 7 4901 JD Oosterhout
Tel: 0162-453223 | Fax: 0162-434738
www.broedersgezondheidswinkel.be

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing