Lente en hooikoorts? Volg hier onze tips

Lente en hooikoorts? Volg hier onze tips

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

De lente is weer begonnen in ons land. Een erg fijne tijd waarin het lekkerder weer wordt en je weer fijn buiten bezig kan zijn. Echter zorgt de lente ook voor een hoop ongemak. Vooral voor degene die last hebben van hooikoorts. Volg onze tips in dit blogartikel om je hooikoorts klachten en symptomen te verminderen.

Algemene tips tegen hooikoorts

  • Houd in perioden met een hoge pollen concentratie in de lucht, ramen en vensters zo veel mogelijk gesloten, vooral van de slaapkamer (bij huisstofmijt allergie is regelmatig luchten wel verstandig, hier dient een afweging te worden gemaakt). Een alternatief is het gebruik van een pollenhor.
  • Op winderige dagen vliegt er het meeste stuifmeel en pollen door de lucht, houd hier rekening mee en draag ter bescherming een zonnebril om te voorkomen dat pollen in de ogen komen en een allergische reactie teweegbrengen.
  • Stop met roken, roken verergerd een verstopte neus, droge/jeukende ogen en irritatie van de luchtwegen.
  • Honing kan pollen bevatten, pas hier mee op.
  • Pollen kunnen zich aan kleding hechten. Kleed je daarom liever om in een andere ruimte dan de slaapkamer, zo voorkom je dat pollen van buiten de slaapkamer binnen komen.
  • Sommige bloemen met veel stuifmeel kunnen klachten veroorzaken, let daarom op met boeketten en de beplanting in de tuin.

Sporten en Hooikoorts

  • Pas je trainingstijden aan, s ochtends vroeg is de beste tijd voor buiten sporten omdat de concentratie pollen dan het laagst is.
  • Een zonnebril / beschermende bril kan voorkomen dat pollen in de ogen komen tijdens het sporten.
  • Kleed je na het (buiten) sporten direct om en was je kleding. Pollen kunnen zich aan je kleding hechten en later alsnog zorgen voor allergische klachten.

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing