Paasmuffins met chocoladepasta
person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:Pasen staat weer voor de deur. Kom goed voor de dag met deze overheerlijke paasmuffins met chocoladepasta.
Wat heb ik nodig?
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 35 gram cacaopoeder
- 75 gram rietsuiker
- 60 gram boter
- 95 gram chocolade (puur of melk)
- 125 ml chocopasta (puur of melk)
- 1 ei
- 180 ml melk
- 125 ml zure room
Extra nodig: muffinvormpjes
Hoe maak ik het?
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Hak de chocolade in stukjes.
- Klop het ei luchtig.
- Laat de boter in een pannetje smelten.
- Zeef het bakmeel met de cacaopoeder in een kom en voeg de suiker, de gesmolten boter, de stukjes chocolade, de chocopasta, het geklopte ei, de melk en de room toe.
- Meng het geheel goed door elkaar en schep het in de (indien nodig ingevette) muffinvormpjes.
- Bak de muffins in het midden van de oven in 20 minuten bruin en gaar.
- Haal de muffins uit de oven en laat ze even afkoelen op een rooster.
Voedingswaarden
Per persoon:
- 1223 kJ / 292 kcal
- 5 gram eiwit
- 36 gram koolhydraten
- 13,5 gram vet
Volg Broeders Gezondheidswinkel!
Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook en mis niks! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.
Stel een vraag
En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!
Bedankt voor uw reactie, deze is goed aangekomen! Deze wordt eerst door onze redactie gecontroleerd voordat deze gepubliceerd wordt.