Peulvruchten eten is gezond! 1x per week is het advies!

Peulvruchten eten is gezond! 1x per week is het advies!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Nederlanders eten gemiddeld 1 gram peulvruchten per persoon per dag! Het is duidelijk dat dit niet overeenkomt met het nieuwe advies van de Gezondheidsraad die adviseren één keer in de week peulvruchten te eten. Ondanks dat er bij dat advies geen hoeveelheid wordt benoemd komen wij op dit moment niet in de buurt van dit advies. 

Wat zijn de voordelen van peulvruchten?

Het heeft voordelen als Nederlanders meer peulvruchten gaan eten. Op de eerste plaats vanwege de gezondheidsvoordelen die ze bieden. Ze hebben immers een hoge voedingswaarde: veel vezels, veel eiwitten en veel mineralen als ijzer, calcium en kalium. Op de tweede plaats leveren peulvruchten plantaardige eiwitten, die duurzaam worden geproduceerd. Voor de productie van peulvruchteneiwit is bijvoorbeeld veel minder water nodig dan voor productie van dierlijk eiwit (361 liter per kilo versus ca. 1500 liter per kilo). Ook zijn verrassend weinig gewasbeschermingsmiddelen nodig voor de groei.

Volg Broeders Gezondheidswinkel!

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Volg ons op Facebook en mis niks! Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing