Zes populaire granen

Zes populaire granen

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Graan is een verzamelnaam voor zaden afkomstig van grassen. Broeders Gezondheidswinkel heeft verschillende granen in het assortiment, in dit artikel geven we een toelichting van de zes populairste graansoorten.

Havermout

Het verschil tussen havermout en havervlokken is de grootte van de vlok. Havermout heeft een kleinere vlok met een kortere kooktijd.

Tarwe

Tarwe is één van de meest verbouwde graangewasen ter wereld. Het zit los in de kafjes, zodat het na het dorsen niet meer gepeld hoeft te worden.

Gerst

Gerst is licht verteerbaar. In vergelijking met tarwe bevat gerst minder gluten. Gerst is bij de natuur- voedingswinkel ook verkrijgbaar als korrel. Deze gebruik je, net als rijst, bij de warme maaltijd.

Rogge

Rogge is vooral bekend om het roggebrood. Omdat het minder gluteneiwit bezit dan tarwe geeft het een vaster brood.

Spelt

Spelt is een oude graansoort van een superieure kwaliteit. Het is ver jnd van smaak. Spelt kan niet goed tegen kunstmest (het wordt dan te lang). Aangezien bij de biologische teelt geen kunstmest gebruikt wordt, is spelt een ideaal gewas om biologisch te telen.

Haver

Haver groeide ooit als onkruid onder tarwe en gerst. Qua samenstelling wijkt het enigszins af van tarwe, rogge en gerst door een hoger vet- en eiwitgehalte. Dit vet bevat de onverzadigde vetzuren die in de menselijke voeding onmisbaar zijn.

Volg Broeders Gezondheidswinkel!

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, blogs en nieuws! Meld je aan voor onze Nieuwsbrief, volg ons op Facebook en mis niks! Heeft u vragen over dit recept? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder dit recept! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing