Afvallen, zo gaan die kilo's er écht af!

Afvallen, zo gaan die kilo's er écht af!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Hij staat ieder jaar weer op nummer één als het gaat om goede voornemens: afvallen. Gedurende het hele jaar zijn er een hele hoop mensen die een begin maken met afvallen. Hoewel we het er tijdens de feestdagen lekker van nemen, wil 64 procent van de mensen in het nieuwe jaar aan de slag met goede voornemens op het gebied van sport en voeding. Ook net voor de zomer zijn er veel mensen die een paar kilo's kwijt willen, voordat zij zich op het strand willen vertonen! Lees in deze blog onze tips over afvallen. 

De basis van afvallen

Het klinkt zo simpel: wie wat kilootjes kwijt wil raken, kan het best gezond eten en regelmatig sporten. Het is belangrijk dat je je bewust wordt van wat je eet wanneer je wilt afvallen. Wat kan helpen is het bijhouden van een eetdagboekje. Wat eet je eigenlijk op een dag en wat kan er anders? Een goed ontbijt, de lunch en het avondeten zijn de belangrijkste maaltijden van de dag. Daarnaast kan een tussendoortje echt geen kwaad, maar probeer voor iets gezonds te gaan, zoals een stuk fruit. Je valt pas af wanneer je meer calorieën verbrandt dan je eet. Wie af wil vallen, zal dus moeten sporten! Fietsen, wandelen, zwemmen en aerobics zijn sporten die goed helpen bij het afvallen. Naast deze basis zijn er bij Broeders Gezondheidswinkel verschillende producten te koop die gewichtsverlies kunnen ondersteunen. Neem eens een kijkje in onze webshop!

Maaltijdvervangers

Behalve gezond eten, kunnen ook maaltijdvervangers helpen bij het afvallen. In plaats van brood of een warme maaltijd neem je soep, een shake of een reep. Hoeveel maaltijden vervangen worden, hangt af van het gebruikte programma. Dit kunnen drie maaltijden zijn, maar ook één. Op die manier kunnen de vervangende producten goed gecombineerd worden met een gezond voedingspatroon. Maar wat is precies het geheim achter deze dieetshakes? De producten bevatten veel minder energie dan een gewone maaltijd, maar vullen wel. Hierdoor krijg je op een dag minder binnen, met gewichtsverlies als gevolg. Een ander voordeel is dat de producten zijn afgepast in porties. Een keertje extra opscheppen is er niet meer bij wanneer de shake je maaltijd is. Het risico van maaltijdvervangers gebruiken is dat het eigen voedingspatroon niet aangepast wordt. Hierdoor is de kans groot dat je weer aankomt wanneer je stopt met je dieet. Daarom adviseren wij als gezondheidswinkel ook zeker om je eigen eetgewoontes aan te pakken wanneer je na het afvallen niet meteen weer aan wilt komen.

Voedingssupplementen

Hoewel er aan veel maaltijdvervangers extra vitaminen en mineralen worden toegevoegd, is het belangrijk goed in de gaten te houden wat je binnenkrijgt. Een maaltijdvervanger is geen volledige maaltijd, dus een blik op de ingrediëntenlijst kan geen kwaad! Welke vitaminen en mineralen zijn er aanwezig en welke niet? Je kunt de ontbrekende vitaminen en mineralen dan altijd aanvullen met een voedingssupplement.

Pillen

Naast maaltijdvervangers zijn er verschillende soorten pillen op de markt die gebruikt kunnen worden bij het afvallen. Deze pillen hebben vaak één of meerdere functies. en greep: - Hongergevoel verminderen - Vet absorberen - Vetverbranding stimuleren - Spijsvertering en stofwisseling bevorderen - Opname van koolhydraten verminderen Ook voor pillen geldt: combineer ze met gezond eten! Kijk in de webshop voor verschillende producten die gewichtsverlies kunnen ondersteunen! Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing