Havermout-pannenkoekje met blauwe bessen recept

Havermout-pannenkoekje met blauwe bessen recept

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Om je cholesterol goed in balans te houden is een gezonde voedings- en levensstijl uiteraard heel belangrijk. Te veel stress , weinig bewegen en veel pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel hebben een slechte invloed op je cholesterol.

Langzame koolhydraten

Om die pieken en dalen in je bloedsuikerspiegel te voorkomen is het beter om geen snelle koolhydraten te eten, zoals pasta, brood, suiker en aardappelen, maar langzame -oftewel complexe- koolhydraten. Langzame koolhydraten vind je o.a. in spelt, quinoa, haver, groene groenten, noten en zaden. Dus start je dag lekker met een ontbijt met langzame koolhydraten! Dit is goed voor je energieniveau en goed voor je cholesterolgehalte. We kennen allemaal wel de geijkte havermoutpap. Maar om nou iedere ochtend hetzelfde te eten is niet echt verstandig, want afwisseling en balans in de voeding is minstens net zo belangrijk als die langzame koolhydraten. Daarbij is het ook gewoon niet lekker om iedere dag hetzelfde te eten! Je kunt van havermout ook heerlijke pannenkoekjes maken, bijvoorbeeld met blauwe bessen. De blauwe bessen zijn ook nog eens super antioxidanten.

Ingrediënten havermout pannenkoekje

  • 35 gram havermeel (of maal havermout tot meel in de keukenmachine)
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 kleine eetlepel honing of agavesiroop
  • Scheutje havermelk (of amandelmelk)
  • 1 tl kaneel
  • Kokosolie

Aan de slag!

Meng de havermeel met een banaan en een losgeklopt ei en doe dit in de blender of keukenmachine. Even mixen en dan de kaneel, bakpoeder en agavesiroop toevoegen en het scheutje havermelk (het wordt niet zo dun als gewoon beslag) Smelt vervolgens wat kokosolie in een koekenpan en doe hier wat beslag in. Bak eerst de ene kant, dan omdraaien, leg er een handje blauwe bessen op en bak de onderkant gaar. De bessen knappen wat open zodat dit lekker over de pannenkoek loopt. Eet smakelijk!

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing