Chiazaad! Een klein zaadje met grote invloed op de gezondheid!

Chiazaad! Een klein zaadje met grote invloed op de gezondheid!

person Door: ( Auteur ) Hélène Melis , calendar_today Geplaatst op:

Laatste update: 28-09-2021

Chiazaad! De rijkste bron van omega-3!

Chiazaad staat bekend als energiebron en om haar vele gezondheidsbevorderende eigenschappen. Maar bovenal ontleend chiazaad haar bijzondere reputatie omdat de uit chiazaad koudgeperste olie de rijkste natuurlijke bron van Omega-3 (60%) is die er te vinden is! Bovendien heeft dit vloeibare goud de ideale 3:1 verhouding Omega-3:Omega-6! Hierdoor is Chiazaadolie een betere keuze dan bijvoorbeeld visolie. Het smaakt niet alleen aanzienlijk beter maar het is ook volledig geurloos. Chiazaadolie heeft een lichtromige smaak en heeft een culinaire rol in salades en in bijvoorbeeld yoghurt of kwark om de nodige vezels toe te voegen. Een scheutje Chiazaadolie door gerechten of koude dranken is dus te beschouwen als een enorme omega boost aan je eten of drinken!

Chia op je huid!

Wat veel mensen echter (nog) niet weten is dat Chiazaadolie ook uitermate geschikt is voor cosmetisch gebruik. Deze koudgeperste, pure en zuivere olie is 100% biologisch en bevat een hoog gehalte aan alfa-linoleenzuur wat rimpels en vergrote poriën helpt te minimaliseren en tegelijkertijd een gezond functioneren van de cel stimuleert. Hiernaast bevat chiazaadolie een zeer hoog aantal phytonutriënten en antioxidanten (natuurlijke bescherming van de huid) en biedt het vooral in de koude maanden een hele hulp bij een droge en/of gevoelige huid. In tegenstelling tot dure cosmetica van grote merken weten we van chiazaadolie zeker dat het een weldaad voor de huid is. Chia hydrateert, verzorgt, beschermt tegen uitdroging en verzacht zelfs een beschadigde huid!

 

Heeft u vragen over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op of plaats een reactie onder deze blog! Wij proberen zo snel mogelijk antwoord te geven op uw vraag.

Producten

Stel een vraag

En wij beantwoorden die zo snel mogelijk!

insert_comment Geef je reactie

Reageren op dit bericht

Heeft u een vraag over dit artikel en of bijbehorende producten? Plaats deze dan hier en wij zullen u zo spoedig mogelijk antwoorden.

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Hoe we met uw gegevens omgaan? Bekijk het in onze privacyverklaring

security

Deze site is beveiligd door reCAPTCHA en de Privacyverklaring en Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing